دخترانی که ناخواسته دچار بحران هویت می‌شوند

 

پسر پوش کردن دختران  که در بین شمار زیادی از خانواده‌ها رایج است. مشکلات و دشواری‌های فراوانی را برای دختران  به بار می‌آورد، تا جای که به باور این دختران، این تغییر و دوگانگی سبب بحران هویت در آن‌ها شده است.

این دختران می‌گویند پسر پوش یا همان تغییرهویت برای آن‌ها به معنای از دست دادن هویت اصلی و روزهای شاد کودکی بوده است.

فرزانه که از سه ساله‌گی نه تنها با لباس بلکه با تفکر و نوع بینش یک پسر رشد کرده است می‌گوید قربانی خواسته‌های خانواده‌اش شده است.

به باور فرزانه خانواده‌اش او را از دنیایی دخترانه‌اش جدا ساخته و این تغییر هویت برایش قابل پذیرش نیست.

او می‌گوید:« در این دوره تجربه‌های زیادی داشتم. دراوایل همیشه به این فکر می‌کردم که چرا زندگی من باید دوگانه باشد، تجربه نمودن دنیا پسرانه خوب است نه به قیمت از دست دادن دنیای دخترانه، ولی آهسته آهسته به این هویت جعلی عادت کردم  یک شخصیت با ذهنیت پسرانه در من رشد نموده است، در این مدت کارهای  پسرانه انجام می‌دادم، همیشه با پسران در بیرون از خانه بازی می‌کردم و همراه پدرم به کارهای مردانه مشغول بودم. اما زمانی که جامعه دیگر اجازه نداد با لباس پسر ظاهر شوم، سخت ترین دوره زندگی من بود، این باعث شد من خودم را از هر دو دنیا جدا سازم دیگر میلی ندارم از خود شخصیتی ثابتی بسازم چون فکر می‌کنم زندگی من همواره در حال تغییر است.»

مادران بی خبر از عواقب شومی که این تغییر هویت می‌تواند بر سرنوشت فرزندان شان بگذراند، دست به چنین کاری می‌زنند.

شیما یکی از مادرانی است که نگذاشته دخترش دنیایی شیرین دخترانه‌اش را تجربه کند.

اودر این مورد چنین می‌گوید:« پسر بزرگترین نعمت دنیا است و خدا من را از این نعمت محروم ساخته است، تنها همین سه دختر را دارم همیشه حسرت یک فرزند پسر به دلم بود تا این که برایم گفتند دختر خود را پسر پوش کن تا بتواند خواسته‌ها تو را بر آورده نماید، و دیگر این که  این پسر پوش کردن دخترم را به فال نیک می‌گیرم شاید این کار باعث شود خداوند به ما فرزند پسر اعطا نماید.»

به باور روانشانسان تغییر هویت ناخواسته  در دختران، آن‌ها را دچار بحران هویت می‌کند.

محمد سجاد افشارزاده روان شناس می‌گوید، دوگانگی هویت یک تزلزل و بحران را به وجود می‌آورد. دختران نمی‌توانند تشخیص دهند دخترانه رفتار کنند یا پسرانه و این بحران بستگی به رفتار خانواده‌ها و جامعه دارد.

وی افزود:این پسر پوش کردن دختران  سبب بیماری‌ها هویتی و شخصیتی در دختران گردیده، که در آینده به انتخاب همسر دچار مشکل می‌گردند.

در همین حال جامعه شناسان پسرپوش نمودن دختران را پایین بودن سطح فرهنگ مردم و نداشتن فرزند پسر در خانوده عنوان می‌کنند.

علی الله آزاد استاد دانشکده جامعه شناسی در هرات می‌‍گوید:«هنوز ما شاید چنین مواردی در خانوده‌ها هستیم که این نشان دهنده فقر دانش، عدم آگاهی از حقوق دختران و کهنه‌گی فرهنگ می‌باشد.»

وی اضافه نمود: برای از بین بردن چنین معضلی باید اول خانواده‌ها جایگاه و موقعیت دختران را بدانند و هیچ گاه جنس دوم را در ذهنیت شان رشد ندهند.

این که پسر پوش کردن دختران از لحاظ شرعی چه حکمی دارد فضل احمد مهاجر استاد دانشکده شرعیات در این مورد چنین می‌گوید:«پسر پوش کردن برای دخترانی که به سن بلوغ نرسیده اند مشکل شرعی ندارد. اما بعداز سن بلوغ نباید این کار صورت گیرد و از لحاظ شرعی مشکل دارد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا