هشتمین جشنواره طلای سرخ با حضور زنان در هرات، برگزار شد

حدیث حبیب‌یار

جشنواره گل زعفران هرات؛ دیروز، پنجشنبه (۲۵ عقرب) با حضور زنان زعفران‌کار در ولایت هرات برگزار شد.

بشیر احمد رشیدی، رییس اتحادیه‌ی ملی زعفران‌کاران افغانستان اظهار کرد: “سال گذشته ۲۰ تُن زعفران در هرات برداشت شده و امسال با افزایش کشت بی‌سابقه، انتظار می‌رود این مقدار به ۴۰ تُن افزایش یابد. این افزایش نشان‌دهنده پیشرفت و امیدواری برای صنعت زعفران و زنان زعفران‌کار هرات است.

در حال حاضر، ۳۰ شرکت تجارتی در بخش زعفران در هرات فعالیت دارند. بیش‌تر از ۸۰ درصد کارکنان در بخش تولید، پاک‌کاری و بسته‌بندی زعفران، زنان و دختران هستند.

شفقه عطایی، مسوول شرکت زنان زعفران‌کار پشتون‌زرغون هرات، به خبرگزاری بانوان افغانستان اظهار کرد: “مشکلاتی مانند عدم رسیدگی دهقانان، نبود بازارهای داخلی و خارجی سر راه زنان زعفران‌کار هرات قرار دارد. محدودیت‌ها بر زنان نیز مانع کار آن‌ها می‌شود و در جشنواره‌ها زنان اجازه آشنایی با فعالیت‌های خود را ندارند.

محدودیت‌های اعمال‌شده توسط طالبان بر زنان، باعث ضعف اقتصادی شده است. نیایش احمدی (نام مستعار)، تولیدکننده‌ی عسل در این جشنواره، اظهار کرد: “با توجه به محدودیت‌های طالبان، از فعالیت‌های زیادی باز ماندیم و فعلاً با رکود اقتصادی و نبود کار روبرو هستیم. خواهان برداشتن این محدودیت‌ها هستیم تا زنان بتوانند در چنین جشنواره‌هایی شرکت کنند و محصولات خود را معرفی کنند.”

ولایت هرات، بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی زعفران در افغانستان، مزارع بسیاری در ولسوالی‌های زنده‌جان، غوریان و پشتون‌زرغون دارد. هر سال زعفران افغانستان به بازارهای جهانی به فروش می‌رسد. رشیدی افزود: “هرات با خاک، آب و هوای مناسب، بستر خوبی برای کاشت و جهانی‌سازی زعفران کشور فراهم کرده است. اما صادرات زعفران افغانستان با نام کشورهای دیگر و نبود بازار جهانی چالش‌های فراراه تجارت را ایجاد کرده است. تاجران ما خواهان حل این مشکلات هستند.”

محمد یوسف امین، آمر اجرایی اتاق های تجارت و سرمایه‌گذاری ولایت هرات، اظهار داشت: “امسال ۲۱۶۸۴ کیلو زعفران به ارزش ۲۱۵۶۱ هزار دالر به کشورهای هندوستان، عربستان سعودی، کانادا و اسپانیا صادر شده است. تاجران افغانستان را به کشورهای‌شان دعوت می‌کنیم.”

کشت زعفران در افغانستان از سال ۲۰۰۱ به بعد مورد توجه جدی قرار گرفته و روند کشت زعفران نیز پس از آن سیر صعودی به خود گرفته است. ۱۲ سال بعد از شروع کشت زعفران، میزان کشت، بهره‌برداری و درآمد حاصل از تجارت آن چند صد برابر شده است. سال‌های اخیر دوره شکوفایی و استقبال از کشت و تجارت زعفران بوده و زعفران افغانستان به لحاظ کیفیت مقام اول را بدست آورده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا