استفاده بی رویه زنان از داروهای ضد چاقی
گزارشگر: مرضیه حسینی
بالا رفتن سن و شروع یائسگی در زنان و دختران ، منجر به افزایش وزن و تجمع چربیهای اضافه در بدن میشود که برای بسیاری از آنان نگران کننده است.
این شمار از زنان راه فرار از افزایش وزن یا چاقی را استفاده از کرم، پماد و داروهای لاغری میدانند.
راضیه محمدی، یکی از زنانی است که برای کاهش وزن خود روشهای مختلفی را امتحان کرده است.
او که از وزن زیاد خود رنج میبرد، میگوید:” انواع و اقسام داروهای گیاهی، کیمیاوی، لباسهای لاغر کننده، کرم و پمادهای زیادی را امتحان کردم تا به وزن و اندام مناسبی که دوست دارم برسم.”
او همچنان اضافه کرد:”در گذشته چندان برایم تفاوت نداشت تا اینکه از وزن زیاد به مشکل زانو دردی برخوردم و نیاز دانستم تا از وزنم کم کنم.”
بنا به گفته وی هزینه زیادی را بابت خرید داروهای لاغری مصرف کرده اما هیچ کدام اثر بخش نبوده است اماهنوز هم به استفاده از این داروها ادامه میدهد.
همانند راضیه زنان بسیاری چاقی را یک نوع بیماری در خود دیده و با استفاده از داروهای لاغری به دنبال چاره هستند.
زهرا که بالای نود کیلو وزن دارد و به تازهگی به قرصهای لاغری روی آورده است،چنین میگوید:”روشهای زیادی را امتحان کردم تا اینکه قرصهایی را برای کاهش وزن از بیرون کشور خواستم و امیدوارم با استفادهشان از وزنم کاسته شود.”
او همچنان اضافه کرد:” با رژیم نتوانستم وزنم را کاهش دهم و وقت ورزش هم ندارم، قرصهایی را که به تازهگی گرفتم سبب میشود از اشتهایم کاسته شده و وزنم را کم کنم.”
بنا به گفتههای زهرا چاقی مشکل جدی در بین زنان خانواده شان شده است و هر کس سعی دارد با استفاده از داروهای کاهش وزن خودش را کم نماید.
این گفتهها در حالی بیان میشود که شماری از دارو فروشان و فروشندهگان مواد بهداشتی در هرات میگویند متقاضیان استفاده از دارو، کرم و پمادهای لاغری نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است.
رامز، یکی از فروشندههای مواد بهداشتی در هرات میگوید:” در طول یک ماه 180 کرم (لاغری شکم ) به فروش رسیده که بیشترخریداران مان زنان هستند و از استفادهشان نتیجه مطلوبی گرفتهاند.”
این در حالیست که شمار دیگری از این فروشندهها به این باور اند که، زنان تحت تاثیر تبلیغات از سوی رسانههای خارجی قرار گرفته و هزینه زیادی را صرف لاغری میکنند.
سید انور سادات یکی از فروشندههایی است که میگوید روغن، کرم، پماد و داروهایی که برای لاغری استفاده میشوند هیچ کدام اثر بخش نبوده و بنا به خواست مشتریان وارد میشود.
او میگوید:”زنان تحت تاثیر رسانههای خارجی قرار گرفته اند ،تبلیغ موادی را که در مورد کاهش وزن از تلویزیون میبینند فردایش برای خرید میآیند و طبعا فروشنده به خواست خود مشتری جنس را میفروشد.”
در همین حال پزشکان در بیمارستانها میگویند، استفاده داروهای لاغری در زنان عوارض و پیامدهای منفی داشته و ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی و کبدی را افزایش میدهد.
غلام داوود هاشمی، متخصص امراض داخله عمومی بیمارستان در هرات میگوید:”داروهای کاهش دهنده وزن بیماریهای فشار بالا، فشار خون بالا، دیابت، سکته مغزی و ایست قلبی را به همراه دارد که هیچگاه برای کاهش وزن به ویژه برای زنان توصیه نمیشود.”
بنا به گفتههای آقای هاشمی، ورزش کردن به میزانی که فرد عرق کند، استفاده از سبزیجات و تغذیه درست میتواند در کاهش وزن موثر باشد که زنان باید آن را جدی بگیرند.
به باور پزشکان چاقی بیش از حد به ویژه در نزد زنان به عنوان یکی از بیماریها تلقی میشود و بیمارباید برای کاهش وزن تحت نظر پزشک دارو مصرف نماید.