موسسه‌‎ی گالوپ: 89 درصد زنان افغان از وضعیت آزادی خود ناراضی اند

آی‌نور سعیدپور

Photo: Gallup

موسسه‌ی گالوپ نظرسنجی جدیدش در مورد وضعیت زنان افغانستان را منتشر کرد. بر اساس آمار این نظر سنجی که در ماه جولای انجام شده است، نشان می‌دهد که صرف یازده درصد زنان افغانستان از آزادی‌های که داشته‌اند، راضی بودند؛ که این کم‌ترین میزان رضایت‌مندی‌ در میان کشورهای‌ست که گالوپ از سال 2005 این نظر سنجی را انجام داده است.

در حالی‌که 89 درصد زنان و دختران افغانستان در وضعیت نامطلوب و رنج زندگی می‌کنند. گالوپ نگاشته است که تقریبا همه‌ی زنان افغانستان در رنج زندگی می‌کنند. گلوپ این آمار را رکورد جدید نه تنها در افغانستان بل در سطح جهان عنوان کرده است.

نتایج سروی گالوپ هم‌چنان نشان می‌دهد که میزان رضایت‌مندی زنان از آزادی‌ها و وضعیت اجتماعی شان نظر به سال گذشته افت شدیدی داشته است. در سال 2022 میلادی 29درصد زنان افغانستان از وضعیت زندگی شان احساس رضایت‌مندی داشته اند؛ در حالی که آمار جدید گالوپ در سال 2023، 11 درصد بود که کم‌تر از نصف کاهش یافته است.

درگزارش جدید گالوپ که روز جمعه 11 عقرب، به نشر رسیده آمده است که: « تنها 11 درصد از زنان افغانی که در ماه جولای مصاحبه شده، گفته‌اند که از آزادی انتخاب خود برای زندگی خود راضی هستند، که یک رکورد جدید است، نه فقط برای افغانستان، بلکه برای هر کشور یا جمعیتی که گالوپ تا به حال در نظرسنجی انجام داده است.»

در بخش دیگر از این نظر سنجی شیوه‌ی برخورد با زنان افغانستان بررسی شده است. سروی گالوپ در این بخش نشان می‎دهد که اکثر زنان و مردان افغانستان معتقد هستند که با زنان افغان، محترمانه رفتار نمی‌شود. ۱۷ درصد از زنان در افغانستان گفته‌اند که رفتارها با آنان «محترمانه» است؛ درحالی‌که 83درصد دیگر از برخورد با زنان رضایت ندارند.

طالبان دربیش از دو سال گذشته حقوق و آزادی‌های اساسی زنان و دختران را سلب و آنان را خانه‌نشین کرده است. اکنون در افغانستان آموزش بالاتر از صنف ششم برای دختران به‌گونه‌ی کامل ممنوع است. علاوه بر این، حجاب اجباری، ممنوعیت کار در تمام دفترهای دولتی، نهادهای شخصی و بین‌المللی، وضع محدودیت بر سفر و رفت‌وآمد بدون محرم شرعی؛ ممنوعیت از رفتن‌ به مکان‌های تفریحی و سرگرمی، حمام‌های عمومی، ورزشگاه، سینما و رستوارنت‌ها از محدودیت‌های‌ست که طالبان بر زنان افغان اعمال و باوجود همه‌ی واکنش‌های داخلی و بین‌المللی بر تطبیق آن از تشدد کامل کار گرفته است.

پیش از این نیز اینستیتوت جورج تاون و موسسه تحقیقات صلح اسلو، گفته بود که افغانستان در میان ۱۷۷ کشور جهان به لحاظ پیشرفت زنان در رتبه آخر قرار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا