آسیب‌دیده‌‌گان زمین‌لرزه‌های اخیر: به شرط داشتن محرم برای زنان کمک صورت می‌گیرد

در پی زمین لرزه‌های متواتر دو هفته گذشته در ولایت هرات، کمک‌های زیادی از سوی نهادها و کشورهای مختلف برای آسیب دیده‌های این زمین لرزه‌ها سرازیر شد.

اما شماری از آسیب دیده گان این زمین لرزه‌ها می‌گویند که روند توزیع کمک‌های جمع‌آوری شده، منصفانه نبوده و این کمک‌ها برای آسیب دیده گان به گونه‌ی درست توزیع نمی‌گردد.

به گفته‌ی‌ آن‌ها برای زنان سرپرست خانواده بدون محرم‌ کمتر توجه صورت گرفته و داشتن شناسنامه از محرم شرعی در اکثر مناطق کلید دریافت کمک هاست.

گل بی بی سرپرست شش کودک سه تا ۱۱ ساله است، در زمین لرزه‌های اخیر خانه‌اش را از دست داده و از هژده روز به این سو در مسجد جامع هرات پناه گرفته است. می‌گوید که گرمای آفتاب در روز و سردی شب‌ها کودکانش را بیمار ساخته است و کمک‌های موسسات برای غیر نیازمندان و کسانی که مرد خانواده داشته باشند توزیع می‌گردد.

به گفته‌ی او: “هژده روز است در مسجد جامع هرات هستیم، نه فرش نه لحاف نه خیمه هیچی نداریم، برای کمک‌ هم که می‌آیند به یک نفر دو بار کمک می‌شود به یکی اصلن چیزی نمی‌رسد. دو سه بار به من گفتند مرد خود را بگو کمک‌ بگیرد، من بیوه هستم و پسر بزرگم فقط هشت سال دارد. مرد خانواده ندارم به همین خاطر اولاد‌هایم گرسنه مانده است.”

شریفه یک تن دیگر از متضررین زمین‌لرزه‌های اخیر باشنده‌ی شهرک احمدی هرات است. وی نیز از بی توجهی نهاد های امداد رسان انتقاد کرده و‌ می‌گوید با وجود این‌که‌ کودکان بیمار دارد ولی به دلیل نداشتن مرد در خانواده برایش توجه صورت نگرفته است.

وی هم‌چنان افزود که: “کنار سرک در دید همه بدون خیمه و وسیله‌ بیشتر از هفده شب است نشسته هستیم ولی کسانی که کمک می‌کنند توجه نکردند تا حال چند بار اسم گرفتند ولی چون محرم ندارم برایم کمک نمی‌شود، می‌گویند تذکره(شناسنامه) محرم خود را بیاور که کمک کنیم.”

این درحالی‌ست که پیش از این بخش زنان سازمان ملل گفته بود نگران است که زنان نتوانند به کمک‌های مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند، زیرا ارسال کمک به زنان محدود به شناسنامه مردان است و در نتیجه احتمال کمتری وجود دارد که هر خانم اقارب مرد داشته باشد و یا هم به نمایندگی از خانواده آن‌ها کمک دریافت کنند.

این تنها مشکل آسیب دیده‌گان زمین لرزه نیست، شمار دیگر از متضررین می‌گویند کمک‌های نهاد‌های امداد رسان از سوی ارباب‌ها و وکلای گذر به اقوام شان توزیع می‌گردد.

خاور گل باشنده‌ی ناحیه‌ی نهم شهر هرات گفت: “خیمه و کمپل مواد خوراکه آوردند به چشم سر دیدم ولی وکیل منطقه ما شخص زورگوی است و کمک‌ها را همه بین اقارب خود تقسیم کرده ما همراه با خانواده‌های خود در بیرون از خانه، بدون هیچ امکانات نزدیک به بیست روز است زندگی می‌کنیم، کسی صدای ما را هم نمی‌شنود.”

پیش از این شماری از بخش‌های ملل متحد از جمله اوچا گزارش داده‌اند که بیشتر قربانیان زلزله‌های هرات زنان و کودکان اند و به تازگی برنامه توسعه‌ای ملل متحد (یو ان دی پی) گفته که ۹۰ درصد کشته شدگان زلزله‌های هرات زنان و کودکان هستند و به کمک‌های فوری نیاز دارند.

حکومت طالبان تاکنون به گونه‌ی رسمی در مورد این نگرانی‌ها چیزی نگفته‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا