کمک برای زلزلهزدهگان از سوی دختران رضاکار در هرات
پس از زمین لرزههای مرگبار در شهر هرات و ولسوالیهای آن، کمکها به زلزله زدگان از سوی کشور مختلف سرازیر شده است.
در کنار امداد رسانهای خارجی شماری از دختران رضا کار نیز برای زلزله زدهگان بخصوص بانوان، در بخشهای مختلف امداد رسانی کردهاند.
این گروه سی نفره از دختران امدادرسان با هزینهی شخصی شان در سطح شهر و ولسوالیهای هرات برای بیشتر از ۴۰۰ زن و کودک آسیب دیده از زمین لرزههای اخیر خیمه، مواد غذایی و بهداشتی توزیع کردهاند.
به گفتهی این دختران، نهادهای امداد رسان بیشتر کمک مالی کرده و به نیازهای بهداشتی زنان کمتر توجه صورت گرفته است.
فاطمه کریمی یکی از این دختران رضا کار میگوید هدف از تشکیل این گروه کمک به زنان آسیب دیده است که کمتر برای شان توجه صورت گرفته است.
به گفتهی او: “تیمی که ما تشکیل دادیم تیم رضاکارانه است و اولین تیم رضا کار در سطح هرات بودیم که خانمها بودیم، و هدف ما این بود که میدانستیم خانمهای زیادی هستند که مشکلات شان را برای آقایان گفته نمیتوانستند، و اینکه آنان به مشوره نیاز دارند، به وسایل بهداشتی یا بعضی پوشاکها نیاز دارند ما این تیم را تا نیاز خانمها را برطرف کنیم و اینکه خانمها بیشترین متضررین زمین لرزههای اخیر هستند.”
بانو کریمی با اشاره به نیازهای اساسی زنان آسیب دیده افزود که: “ بیشترین مواردی که خانمها نیاز داشتند پوشاک و سر پناه بود، آب آشامیدنی کافی وجود نداشت و با درنظر داشت نیازهای آنان کمکها را توضیح کردیم.”
سحر حیدری یکی دیگر از این دختران رضا کار است وی نیز میگوید برای زنان آسیب دیده از زلزله کمتر توجه صورت گرفته و به همیت دلیل آنان اقدام به امداد رسانی کردهاند.
به گفتهی او: “من با هیچ نهادی همکاری ندارم، هزینهی این کمکها از جیب شخصی خودم بود، و بخاطر کمبود کمکها برای بانوان تصمیم گرفتیم که این امدادرسانی را بکنیم، چون کمکهایی که صورت گرفته بود از طرف نهادها هیچ کمکی به خانمها صورت نگرفته بود به همین خاطر تصمیم گرفتم به خانمها کمک کنم.”
وی افزود که برای بیشتر از چهارصد خانم در ولسوالیهای زندهجان و انجیل کمک کردیم: “صد خانم طرف قریه ها انجیل ک ما جوراب اینا گرفتم و حدود ۲۰۰ خیمه طرف نایب رفیع آسیا آب اینا و ۱۵ فامیل داخل شهر برای شان خیمه لباس گرفتیم.”
شفیقه یک تن از بانوانی است که توسط این دختران برایش امداد رسانی شده است. میگوید که: “خیمه نداشتیم، لباس نبود همه چیز از دست رفته بود با کمک اینها صاحب خیمه شدیم و مواد بهداشتی نیز به ما زنها کمک کردند.”
از سوی هم شمار دیگر از مدد کاران اجتماعی برای زمین لرزههای اخیر میگویند کمکهای بشردوستانه برای خانوادههای قربانیان بصورت مساویانه و منفصانه تقسیم نمیگردد.
لینا حیدری یکتن از این مدد کاران میگوید که: “مواد که به بعضی ساحات رسیده یک مقدار بیشتر است، و به بعضی ساحات به مراتب کمتر رسیدگی شده، در قسمت خانمها هم یک واقعیت است به مراتب کمتر است، در ساحات آسیب دیده به هیچ عنوان بستههای بهداشتی به خانمها نرسیده بود، فقط از طریق گروهی که داریم از طریق آن گروه اطلاعرسانی شد و به اساس نیازها بستههای بهداشتی و شوینده برای خانمها تهیه کردیم با کمکهای مردمی. در قسمت کمکهای که از طرف موسسات میرسد متاسفانه مدیریت نا درست وجود دارد. و در بعضی ساحات کمکهای بنیادی به مردم صورت نمیگیرد.”
این در حالیست که آمارهای تازه دفتر هماهنگی کمکهای بشری ملل متحد نشان میدهد که در نتیجه زمینلرزههای هرات، ۲۱هزار و ۵۰۰ خانه به گونه کامل ویران و یا آسیب جدی دیدهاند.
بر بنیاد آمارها، دستکم ۱۵۴هزار تن در هرات از این رهگذر تحت تاثیر قرار گرفتهاند که از این میان، ۱۱۴هزار تن بیشترین آسیب را دیدهاند.
ملل متحد میگوید که هرچند فراهمآوری سرپناه اضطراری، مواد خوراکی و کمکهای بهداشتی برای زلزلهزدگان هرات جریان دارد، اما با سردشدن هوا، نیازمند جستجوی راههای حل پایدار برای آسیبدیدگان هرات است.
دفتر هماهنگی کمکهای بشری ملل متحد گفته است که ۱۵۴هزار تن در ولسوالیهای زندهجان و انجیل تحت تاثیر قرار گرفتهاند که از این میان، ۱۱۴هزار تن که آسیب زیادی دیدهاند، نیازمند کمکهای فوری بهداشتی هستند.