بسته ماندن حمام‌های زنانه؛ افزایش نگرانی زنان با رسیدن روزهای سرد در هرات

با رسیدن به روزهای سرد در هرات شمار زیادی از زنان نگران بسته ماندن حمام‌های عمومی زنانه هستند، حمام‌های عمومی، از امکان خوب و ارزان خصوصاً در فصل‌های سرد سال، برای مردم است چون بسیاری مردم توانایی گرم کردن حمام‌های منازل خود را ندارند.

رابعه، یک تن از باشنده‌گان ولایت هرات به می‌گوید نگران است که با رسیدن فصل‌های سرد او با دو کودک خود به کجا حمام کند.

«پارسال واقعا یک سال سختی برای ما بود چون خودم چندین بار با دو کودکم مریض شدم. حمام‌های عمومی زنانه سهولت‌های زیادی را به لحاظ گرمایش برای خانم‌ها آماده کرده بود و چون قیمت‌اش هم مناسب بود و هم گرم بود من همیشه از این حمام‌ها استفاده می‌کردم. اما با مسدود شدن این حمام‌ها نظم زنده‌گی مان بر هم ریخته خصوصا به روزهای سرد.»

مینا یک تن دیگر از زنانی است که می‌گوید با فرا رسیدن فصل‌های سرد، او نگران خود است.

او بیان می‌دارد که در سال گذشته به دلیل این‌که حمام خانه‌اش را با گاز گرم کرده بود، او و یک کودک اش را گاز گرفته بود.

“در سال گذشته با بسته شدن حمام‌ها رفتم به حمام اما متاسفانه مر گاز گرفت و می‌ترسم که ام‌سال هم چنین نشود واقعا از مسوولین حکومتی خواهان این هستم که هرچه زودتر حمام‌ها را حداقل در روزهای سرد باز کنند تا مردم بروند به حمام.”

مینا هم‌چنان می‌افزاید که اگر طالبان حمام‌ها را به روی زنان باز نکنند، آمار مرگ و میر گازگرفته افزایش خواهد یافت.

“ما در سال گذاشته زیاد کسایی را داشتیم که بخاطری هوای که در حمام بود اثرن بی‌هوش شده بودن اما ام‌سال این امار بیشتر میشه چون تا چند روز دیگر هوا سرد میشه و نیاز داریم به حمام برویم.”

به اساس معلومات ریاست عمومی پیشه وران، مجموع حمام‌های عمومی در افغانستان به ۱۱۳۶ حمام می‌رسد که از این میان ۲۰ درصد این حمام‌های عمومی مربوط زنان می‌شد.

در کنار این شماری از زنانی که در حمام‌ها مصروف کار بودند نیز از بیکار شدن و اوضاع بد اقتصادی خود شاکی هستند.

بی‌بی عایشه یک تن از زنانی‌ست که می‌گوید بیش از ده سال بود که در یکی از حمام‌ها کار می‌کرد او که نان آور خانواده‌ی خود است بیان می‌دارد که این کار طالبان وی را مجبور به کار در خانه‌ها کرده است.

“من در گذشته در یکی از حمام‌ها کار می‌کردم و درامد خوبی نیز داشتم اما متاسفانه از روزی که طالبان آمدند واقعا من بیکار شدم و این بیکاری موجب این شده که من بروم درخانه‌ها با پول اندک کار کنم.”

فعالان مدتی می‌گویند که طالبان با خانه‌نشین کردن زنان، درحال حذف سیستماتیک زنان هستند

شکیلا حبیبی، یک تن از فعالان مدنی می‌گوید که این کار طالبان نشان می‌دهد که آنان در تلاش خانه‌نشین کردن زنان هستند.

«هدف طالب همین است تا هر روز بیشتر تلاش کند که حضور زنان را در عرصه‌های مختلف جامعه محدود سازد و مسدود کردن حمام‌های عمومی زنانه نشان دهنده زن‌ستیزی طالبان است. طالبان باید در عرصه فراهم شدن سهولت‌های زنده‌گی و بهبود شرایط اقتصادی مردم تلاش نمایند، نه این که بیشتر زنده‌گی شهروندان را با چالش روبرو ساخته و شرایط کاری را از آنها بگیرند.»

قبل از این یک تن از مسوولان ریاست پیشه وران در کابل گفت بود که با مسدود شدن حمام‌های عمومی زنانه حدود ۳ الی ۴ هزار تن در افغانستان بی‌کار شدند.
از سوی دیگر مسوولان ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفته بودند که آنان به دلیل نشر ویدیو‌ها از داخل حمام‌ها، حمام‌های زنانه را مسدود کردند.

حمام‌های زنانه در ماه‌های اخیر سال گذشته از سوی امر به معروف و نهی از منکر هرات بسته شد و این موضوع یک معضل بزرگی را برای زنان ایجاد کرد که بر اساس یک گزارش‌های شفاخانه‌ی حوزه‌وی هرات، سال گذشته به دلیل بسته بودن حمام‌های زنانه، زنان به دلیل استفاده از گاز در حمام‌های خود بیش از چهل نفر با گازگرفته‌گی مواجه شدند که از این میان پنج تن آنان فوت کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا