حمایت والدین ملاله یوسفزی از تحصن تمنا زریاب در کلن آلمان
والدین ملاله یوسفزی، مدافع حقوق بشر اهل پاکستان و برنده جایزه نوبل برای حمایت از تحصن تمنا زریاب پریانی به آلمان سفر کردند.
آنها وضع محدودیتها بر زنان و دختران در افغانستان را نسخهی شدید آپارتاید جنسیتی خوانده و گفتهاند، طالبان افغانستانی و پاکستانی باهم تفاوتی ندارند.
ضیاءالدین یوسفزی، پدر ملاله یوسفزی، گفته است: “من فکر میکنم تجربه آپارتاید افغانستان تفاوتهایی دارد، زیرا آنچه در افغانستان علیه زنان اعمال میشود، شدیدتر از چیزی است که در آفریقا علیه سیاهپوستان اعمال میشد.”
تورپکی یوسفزی، مادر ملاله یوسفزی نیز از جامعه جهانی خواست که از حقوق زنان و دختران به ویژه حق آموزش آنان دفاع کنند.
تمنا زریاب پریانی از ده روزه (اول سپتامبر، ۲۰۲۱) با همراهانش از جمله نظام جلالی اهل کشور ایران در اعتراض به تشدید اپارتاید جنسیتی از سوی طالبان در شهر کلن آلمان دست به اعتراض زدند اما به دلیل وخامت اوضاع بهداشتی شان روز گذشته به شفاخانه منتقل شدند.
در پی این اعتصاب نمایندهی وزارت خارجهی آلمان و معاون پارلمان ایالتی، به محل خیمهی تحصن زنان معترض افغانستانی حاضر شدهاند و از آنها خواستند به این اعتصاب پایان دهند.
این نمایندگانیکروز پس از بستری شدن معترضان در بیمارستان، مقامهای طالبانتمنا زریاب و نظام جلالی به خیمهی تحصن آنها رفته و این اعتراض را اخرین ابزار اعتراضی خواندند.
مقامهای آلمان از جمله شاهینه گامبیر، نماینده افغانستانی تبار پارلمان المان، این تحصن بانو پریانی و همراهانش در کشورهای دیگر را آخرین ابزار اعتراضی خواندهاند.
شناخته شدن آپارتاید جنسیتی از سوی سازمان ملل در افغانستان، رهایی زندانیان از نزد طالبان و توقف کمکهای مالی برای طالبان از خواستهای اصلی اعتراضکنندهگان به شمار میرود.