نمایشگاه بینالمللی راه ابریشم در کابل گشایش یافت
نمایشگاه جهانی راه ابریشم روز گذشته در خیمه لویه جرگه در شهر کابل از سوی اتحادیه تاجران و سرمایهگذاران افغانستان برای سه روز گشایش یافت.
این نمایشگاه نزدیک به ۴۰۰ غرفه دارد که شماری از بازرگانان و سرمایهگذاران افغانستان به شمول زنان، تولیدات داخلیشان را در آن به نمایش گذاشتهاند.
شماری از زنان نیز در این نمایشگاه غرفه دارند و صنایع دستیشان را به نمایش گذاشتهاند از برگزاری این نمایشگاه استقبال کرده و آنرا فرصتی برای پیشرفت جایگاه زنان و اقتصاد جامعه میدانند.
سیما یکی از زنان بازرگان در این نمایشگاه میگوید که: “پس از تحولات جایگاه زنها در اجتماع افغانستان آسیب دید اما اگر دولت از زنان حمایت کند و مردم از محصولات داخلی وطن بازدید و استفاده کنند، این ضایعه حتمن به مرور زمان قابل جبران خواهد بود و باعث پیشرفت خواهد شد.”
مروه برهانی یکی دیگر از زنان بازرگان است وی نیز میگوید که: “ما در قسمت عسل و زعفران محصولات بینهایت ارزشند داریم، مردم باید از محصولات داخلی وطن مان بازدید کنند. از تولیدات داخلی حمایت کنند تا باعث پیشرفت محصولات داخلیمان شود.”
شماری از دختران دانشجو که پس از محرومیت از تحصیل کار تجارت را آغاز کردهاند میگویند زنان همچون مردان حق دسترسی به کار و آموزش دارند و از حکومت خواهان حمایت از تجارت و بازگشایی دروازههای آموزش بروی دختران شدهاند.
سمر محمدی که پس از بسته شدن دانشگاه اکنون در یک تولیدی دوخت لباسهای افغانی کار میکند می گوید که: “ ازینکه اجازه داریم در این نمایشگاه خیلی خوشحال هستیم، و از حکومت میخواهیم تا ما را از آموزش محروم نکند و اجازه دهند بخاطر آینده خود و خاک ای وطن درس بخوانیم و کار کنیم.”
بازدید کنندهگان نیز در شرایط کنونی برگزاری این نمایشگاه را امیدوار کننده خوانده و میگویند دولت با اجازه دادن زنان برای سهمگیری در اجتماعات کوچک و بزرگ، زمینهی یک افغانستان عاری از تعصب و برابر را فراهم خواهد کرد.
زینالعابدین یک تن از بازدید کنندهگان میگوید که: “این فضای خواهرانه و بردارانه نماینگر اتحاد و یک مشت واحد برای نجات افغانستان از بحران است، اگر بهانهگیری های سیاسی یک کنار گذاشته شود و برای زنان فرصت داده شود در این کشور به زودی یکی از موفق ترین های عرصه اقتصاد در سطح منطقه بوده میتوانیم.”
این نمایشگاه با حضور زنان درحالی برگزار میشود که دو روز پیش طالبان دومین سالروز قدرت خود را تجلیل کردند.
این گروه پس از تسلط دوباره بر افغانستان زنان را از آموزش، کار، رفتن به پارکهای تفریحی و سالونهای ورزشی منع کردند.