گرسنهگی زنان نیازمند؛ مداخله در توزیع کمکهای بشردوستانه از سوی طالبان
شماری از زنان نیازمند در ولسوالی شیندند هرات میگویند از کمک های نهاد های مدد رسان بهره نبرده و این کمک ها با مداخلهی طالبان، به اعضای این گروه و بستگان شان توزیع میشود.
نفس گل ۵۲ ساله این ولسوالی میگوید که بیسرپرست است و برای وی و شمار دیگر از زنان نیازمند و بی سرپرست ماههاست که کمکهای بشردوستانه توزیع نشده است.
وی گفت که: “با ای ماه، یازده ماه شده است که یک دانهی برنج یا هیچ مواد خوراکی کسی به ما توضیح نکرده است، من یک خانم بی سرپرست هستم، در خانواده با ۱۴ تن دیگر شب ها را گرسنه میخوابیم، ولی وقتی کمک ها توزیع میشود و از شهر کمک میآورند، نصفی طالبا میگیرن، نصفی هم ارباب ها و بزرگان منطقه، به داد ما مردم بینوا هیچکس نمیرسد، گرسنه هستیم.”
شمسیه خانم دیگریست که میگوید از سوی نهادهای مدد رسان منطقهی آنان سروی و کارت کمک را دریافت کردهاند اما تاهنوز کدام خدماتی برای آنان داده نشده است.
“چند بار آمدند، خانههای که چیزی نداشتند فقیر و مسکین بودند نامهای شان را نوشتند و به ما کارت داده و رفتند، حالی که کمک آورده شد دو سه بار همه کمک ها دادند به ارباب ها یا کسانی که طالبان را وسیله کردند و کمک گرفتند، ما هیچی از آن کارت ها ندیدیم، مردم هم میگویند طالبا میگیرند کمک ها و ارباب ها.”
این درحالیست که سازمان توسعه بینالمللی آمریکا در گزارشی مدعی شده که طالبان در توزیع کمکهای بشردوستانه سازمان ملل نفوذ کرده و از آن طریق در کار آنها مداخله میکنند.
در گزارش اداره توسعه بین المللی ایالات متحده که توسط فارین پالیسی نشر شده است آمده است که طالبان در روند کمکهای بشردوستانه ملل متحد مداخله میکنند و این کمکها را به عنوان راهی برای درآمد میدانند.
اما مقامهای طالبان با رد این گزارش میگویند که این ادعاها بی اساس و دور از واقعیت اند.
عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان گفته است که این وزارت بر روند کمکرسانی نهادهای جهانی با هدف توزیع شفاف و عادلانه نظارت میکند.
معاون وزیر اقتصاد طالبان، افزوده که: “ما برای آنها تسهیلات فراهم میسازیم، بروکراسی از میان برداشتیم و با اینها همکار هستیم. اما دخالت به آن مفهوم متعارف هرگز در سیاست ما و در سیاست ما نیست.”
درحالی گزارشهای مداخله طالبان در روند امداد رسانی به نشر رسیده است که دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، چندی قبل گفته بود که تعداد افراد نیازمند در افغانستان در مقایسه با پنج سال قبل بیش از چهار برابر افزایش یافته است و ۲۸ میلیون تن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.