دیدبان حقوق بشر: سازمان ملل در ارزیابی وضعیت افغانستان وضعیت قربانیان (زنان) را اولویت دهد
دیدبان حقوق بشر میگوید که شورای امنیت سازمان ملل متحد در ارزیابی مستقلی که قرار است از وضعیت افغانستان انجام دهد، باید حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان و دختران را در اولویت قرار دهد.
این نهاد روز گذشته با ارسال نامهای به فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگکنندهی ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان گفته است که در این ارزیابی باید نظریات و دیدگاههای قربانیان نقض حقوق بشر در افغانستان مورد توجه قرار گیرد.
هدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر در نامهای به آقای سینیرلی اوغلو نوشته است که وضعیت افغانستان در حال حاضر جدیترین بحران حقوق زنان در جهان است.
خانم بار، با اشاره به مسدودشدن آرایشگاههای زنانه گفته است که سرکوب حقوق زنان و دختران توسط طالبان در حال عمیقترشدن است و بحران حقوق زنان در افغانستان در چارچوب بک بحران حقوق بشری گسترده انجام میشود.
وی همچنان افزود که: “ارزیابی مستقل میتواند واکنش بینالمللی مؤثرتر به این وضعیت را هدایت کند، اما برای انجام این کار باید به زنان و دختران و سایر بازماندگان نقض حقوق بشر اولویت داده شود.”
دیدبان حقوق بشر با اشاره و تاکید بر سرکوب گستردهی زنان و دختران از سوی طالبان و رنج قربانیان ناشی از این سرکوب، از هماهنگکنندهی ویژه سازمان ملل متحد خواسته است که باید اطمینان حاصل کند که تیم او شامل کارشناسانی در زمینهی حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و دختران است و آنان در هر جنبهای از ارزیابی مشارکت دارند.
این ارزیابی در حالی انجام خواهد شد که در نزدیک به دوسال از گذشت حاکمیت طالبان، زنان همچون قربانیان این حکومت از ازادی های بشری و دسترسی به حقوق شان محروم شده و با وجود واکنش های گستردهی ملی وبینالمللی روز به روز این محدودیت ها در حال افزایش است.