نماینده سازمان ملل: طالبان باید حقوق زنان را رعایت کند تا حمایت ادامه یابد
رزا اوتونبایوا، مسوول دفتر یوناما و نمایندهی دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارش خود از وضعیت افغانستان در نشست شورای امنیت این سازمان برای افغانستان بیان میکند که طالبان هنوز محدودیتهای کار زنان در دفترهای غیردولتی را رفع نکردهاند.
او بیان میکند که این محدودیتها بر فعالیت سازمان ملل و عملیات امدادرسانی تأثیر منفی دارند. همچنین، او میگوید که پیشنهاد طالبان را مبنی بر استخدام کارمندان مرد به جای زنان، در دفاتر سازمان ملل را رد کرده است.
او همچنان اظهار میکند که سازمان ملل از کارمندان محلی زن در افغانستان میخواهد در دفترهای این سازمان حضور نداشته باشند و از مردان هم میخواهد به خاطر احترام به عدم تبعیض قانونی، از خانه کار کنند.
وی در ادامه اظهار میکند که طالبان باید به خاطر عضویت افغانستان در سازمان ملل و رعایت تعهدات آن، از جمله احترام به حقوق و مصوونیت زنان افغان که برای سازمان ملل کار میکنند، آگاه باشند.
نمایندهی دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان همچنین بیان میکند که طالبان ممنوعیت خاصی را بر دفاتر سازمان ملل هدف قرار داده است و در عین حال از سازمان ملل و اعضای آن خواستار به رسمیت شناخته شدن هستند، اما با خلاف ارزشهای منشور سازمان ملل عمل میکنند.
او با یادآوری ممنوعیتها و محدودیتهای طالبان علیه زنان، بیان میکند که این محدودیتها مشارکت زنان در زندگی اقتصادی، اجتماعی و عمومی را محدود میکنند و طالبان باید این ممنوعیتها را لغو کند تا سازمان ملل بتواند به طور کامل مردم افغانستان را حمایت کند.
او همچنین به گزارش تازهای از سازمانهای بینالمللی که به تازگی منتشرشده اشاره کرد که در آن تاثیرات جسمانی و روانی این ممنوعیتها روی زنان افغان مستند شده است.
نمایندهی دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان دربارهٔ موارد مثبتی نیز از جمله کاهش قابل ملاحظه کشت خشخاش پس از ممنوعیت آن، کاهش تورم و ثبات نرخ ارز نیز اشاره میکند. او با این حال تأکید میکند که باید برنامههایی برای حمایت از کشاورزان به خاطر کشتهای جایگزین خشخاش در نظر گرفته شود.
در مجموع، سازمان ملل از ادامهی عملیات امدادرسانی خود در افغانستان خبر میدهد، اما تأکید میکند که افغانستان همچنان با بزرگترین بحران بشری در جهان مواجه است و کاهش کمکهای مالی ممکن است تأثیری بر این عملیات داشته باشد.