روز جهانی آموزش و دانش‌آموزان نا امید: ما را به زندگی برگردانید

۲۴ جنوری مصادف است با «روز جهانی آموزش»
از این روز در حالی تجلیل می‌شود که پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، از نزدیک به ۵۰۰ روز تاکنون میلیون‌ها دختر و زن در افغانستان از آموزش و تحصیل محروم‌اند.

شماری از دختران دانش‌آموز می‌گویند که با گذشت یک‌سال خانه‌نشینی و فکر کردن به آینده‌ی مبهم، اکنون از زندگی نا امید شده‌اند.
شهیره مصباح، دانش‌آموز صنف دوازدهم در یکی از مکتب‌های هرات است.
وی از حکومت طالبان می‌خواهد بیشتر از این با سرنوشت شان بازی نکنند و بگذارند کنار هم‌نوعان‌شان در اجتماع سهیم‌ باشند.
«یک سال و چند ماه می‌شود مکتب نمی‌رویم این کار انگیزه زندگی را از ما گرفته، از طالبان‌ می‌خواهیم ما را به زندگی برگردانند.»

پس از حاکمیت طالبان در آگست ۲۰۲۱ دختران دانش‌آموز بالاتر از صنف ششم در سرتاسر افغانستان از رفتن به مکتب محروم شدند.
مهناز دانش آموز دیگری‌ست که از یک سال و چند ماه به این سو مکتب نرفته است.
وی از مردم، جامعه جهانی و نهاد های حامی حقوق بشر می‌خواهد که با تاکید بیشتر از طالبان بخواهند دروازه‌های مکتب‌ها را بر روی دختران باز کنند.
«تا حال خواست های مردم و جامعه جهانی از طالبان نتیجه نداده چون تاکید نمی‌کنند و به‌ گونه‌یی که باید از حق و حقوق ما دفاع نمی‌کنند.»
وی می‌افزاید: «زندگی دیگر برای مه شخصا هیچ معنی ندارد، نمیفهمم تا چی وقت باید صبر کنیم، از مردم می‌خواهم با ما هم‌صدا شوند و نگذارند زندگی ‌ما قربانی بازی سیاست شود.»
ممنوعیت دختران دانش‌آموز از رفتن به مکتب واکنش‌های زیادی در پی داشت.
اما حکومت طالبان در پاسخ به این واکنش‌ها تاکنون هیچ اقدام عملی نداشته‌اند.
نهادهای حامی حقوق بشر، سازمان علمی آموزشی ملل متحد و سازمان همکاری‌های اسلامی بارها در توییت‌ها و اعلامیه‌های شان از حکومت طالبان خواستار رفع محدودیت بر‌ آموزش دختران شدند، اما حکومت طالبان زنان و دختران دانشجو را نیز از رفتن به دانشگاه تا اطلاع ثانوی‌ ممنوع کردند.
عبدالسلام حنفی، معاون رئیس الوزرای حکومت طالبان هفتۀ‌ی پیش در دیدار با هیئت سازمان ملل متحد در کابل گفت؛ به حقوق زنان در چوکات شریعت و قوانین اسلامی احترام گذاشته می‌شود و خواهان حل موضوع کار و تحصیل زنان از طریق گفت‌وگو شد.
امروز (سه شنبه، ۲۴ جنوری) روز جهانی آموزش از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی (UNESCO) برای زنان و دختران افغانستان اختصاص داده شد.
یونسکو هدف از این کار را جلب حمایت جهان از حق تحصیل دختران خواند و از جهان خواست تا از طالبان به گونه‌ی یک‌صدا بخواهند که بگذارند دختران افغان بیاموزند.
به گفته‌ی این سازمان ۲.۵ ملیون دانش‌آموز دختر از رفتن به مکتب محروم‌ شده‌اند و خواستار لغو فوری محدودیت ها از سوی طالبان شد.
یونسکو تاکید می‌کند که باید زمینه‌ی آموزش برای دختران افغانستان فراهم شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا