واکنش‌ها به ممنوعیت آموزش دختران؛ یوناما: بسته‌ماندن مکتب‌های دخترانه بسیار ناامیدکننده است

بسته‌ماندن مکتب‌های متوسطه و لیسه دخترانه در آغاز سال تعلیمی با وجود وعده‌ی حکومت سرپرست طالبان برای بازگشایی آنها،واکنش‌های جدی را در سطح ملی و بین‌المللی به دنبال داشته است.

مک‌کری، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان (یوناما) بسته‌ماندن مکاتب به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم را «بسیار ناامید‌کننده» خوانده است.

او در تویتی نوشته است که از گزارش‌ها مبنی بر اینکه طالبان به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را نداده‌اند، عمیقاًنگران است.

رینا امیری، نماینده‌ی ایالات متحده برای زنان افغانستان نیز در تویترش گفته است که ناکامی بازنشدن مکاتب به روی دختران بالایصنف ششم در سراسر افغانستان، نه تنها اعتماد به تعهدات طالبان را تضعیف می‌کند، بلکه امید خانواده‌ها را برای آینده‌ی بهتر برایدختران شان از بین می‌برد.

سازمان عفو بین‌الملل درباره‌ی تغییر تصمیم طالبان درباره‌ی مسدودماندن مکاتب متوسطه و لیسه دختران ابراز نگرانی کرد.

این نهاد در تویتی نوشته است که گزارش‌های نگران‌کننده‌ای منتشر می‌شود مبنی بر اینکه دختران بالاتر از صنف ششم اجازه نداشتنددر صنف درسی بنشینند.

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور در واکنش به مسدود ماندن مکاتب دخترانه دوره لیسه ابراز تاسف کرده است. او در یک رشتهتویت از طالبان خواسته است که مکاتب دخترانه را بازگشایی کند و اجازه ندهد که برنامه «بیگانه‌گان» که خواهان یک افغانستان محتاجو زیر دست اند، عملی شود.

طالبان پس از تسلط بر کابل جز ادارات معدود دولتی، به شمول سکتور صحت و معارف، زنان را از رفتن به کار منع کرده و نیز دروازه‌هایمکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بستند.

وزارت معارف حکومت طالبان امروز (چهارشنبه، ۳ حمل) در خبرنامه‌ای گفته است: «هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانیلباس مکتب طرح شود، آنگاه بر اساس حکم رهبری امارت اسلامی مکاتب متذکره باز خواهد شد

عزیراحمد رایان، رییس نشرات و سخن‌گوباین وزارت به خبرنگاران تایید کرد که تمام مکتب‌های متوسطه و لیسۀ دخترانه تا «امر ثانی» بسته خواهد ماند.

اجازهٔ ورود دختران و زنان به مکاتب و پوهنتون‌ها یکی از خواست‌های اصلی جامعه جهانی از گروه طالبان بوده است.

By: Fardaws Karimi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا