آغاز کارزار واکسن سرخکان در ۲۴ ولایت افغانستان

سازمان جهانی بهداشت از آغاز کارزار تطبیق واکسن سرخکان در ۲۴ ولایت افغانستان خبر می‌دهد. این سازمان می‌گوید قرار است در این کمپین، بیش از دو میلیون کودک واکسن شوند.

این سازمان امروز، (دوشنبه، ۲۳حوت) در اعلامیه‌ای گفته که این کارزار دو روز پیش آغاز شده و قرار است تا ۱۷ مارچ ادامه یابد.

لو داپنگ، نماینده سازمان جهانی بهداشت در افغانستان می‌گوید که این کارزار به‌عنوان بخشی از اقدام پاسخ ملی برای بیماریسرخکان، به‌ هدف متوقف‌کردن گسترش شیوع بیماری، نجات جان کودکان خُردسال و کاهش بار بر دوش نظام‌ صحی است.

او می‌افزاید افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخکان در افغانستان به‌ویژه به‌دلیل سطح بلند موارد سوء‌تغذیه قابل نگرانی است. به گفته‌یلو داپنگ، سوءتغذیه سیستم ایمنی را تضعیف  و مردم به‌ویژه کودکان را در برابر بیماری‌ها و مرگ ناشی از بیماری‌هایی مانند سرخکان،آسیب‌پذیرتر می‌کند.

به گفته سازمان جهانی بهداشت این کارزار در ۴۹ شهرستان و ۲۴ ولایت به شمول برخی ولایات بدخشان، بادغیس، بغلان، بلخ، فاریاب،هلمند، هرات، جوزجان، قندهار، کاپیسا، خوست، کندز، لغمان، ننگرهار، نیمروز، نورستان، پکتیکا، پکتیا، پروان، سرپل، تخار، ارزگان،میدان وردک و زابل راه‌اندازی می‌شود.

به گفته‌ی سازمان جهانی بهداشت در این کارزار، برای کودکان زیر سن پنج سال، قطره‌های جلوگیری از فلج کودکان (پولیو) نیز دادهخواهد شد. بر اساس اطلاعات این سازمان قرار است که برای تطبیق این کمپین واکسن، ۹۲۰۰ کارمند صحی و واکسیناتوران حضورداشته باشند.

این سازمان همچنان از افزایش شیوع بیماری سرخکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که از آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی تااکنون، ۴۸هزار و ۳۶۶ مورد سرخکان در این کشور به ثبت رسیده و این بیماری در این مدت، جان ۲۵۰ کودک را گرفته است.

بر اساس اطلاعات این سازمان از آغاز سال روان، بیش از ۱۸هزار مورد ابتلا به بیماری سرخکان در این کشور ثبت شده که از اینمیان، ۱۴۲ کودک جان‌های شان را از دست داده اند.

سازمان جهانی بهداشت تأکید کرده که سرخکان بیماری ویروسی بسیار ساری است و کودکان خُردسال واکسن‌نشده در معرضبیش‌ترین آسیب آن قرار دارند. سرخکان شدید در میان کودکان خُردسال با تغذیۀ ضعیف، به‌ویژه کودکانی که ویتامین A کافی دروجودشان نیست یا سیستم ایمنی بدن‌شان در اثر بیماری‌های دیگر ضعیف شده، بیش‌تر است.

سازمان جهانی بهداشت می‌افزاید که حدود ۹۲۰۰ تن از کارمندان صحی، داوطلبان و ناظران برای پوشش ۴۹ ولسوالی در ۲۴ ولایت دراین کارزار شامل‌اند. به نقل از اعلامیه، این سازمان هم‌چنان از وزارت صحت افغانستان و مقام‌های ولایتی در مدیریت روند واکسناسیونکه شامل مشاوره‌ی فنی، آموزش کارمندان، بودجه برای آموزش‌ها، هزینه‌های بهره‌برداری و هم‌چنان ارائه‌ی تدارکات پشتیبانی می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا