فعالان مدنی: اعترافهای زنان معترض در بند طالبان، اجباری است
چند روز پیش در مصاحبهیی با یکی از رسانهها میگوید: « نظام استبدادی طالبان به هیچ چیز توجه ندارد و ما دختران معترض با قبول این خطرات بازهم تظاهرات میکنیم». اما دیروز در کلیپ تصویری که از سوی طالبان منتشر شد میگوید که زنانی از خارج کشور آنان را برای تظاهرات تشویق کرده بودند.
تهیه و نشر این ویدیو از سوی طالبان واکنشهای گستردهیی در پی داشت و فعالان مدنی به این باور اند که این اعترافات اجباری است و طالبان با این کار میخواهند چهرهی دیگری از خود برای جامعهی جهانی به تصویر بکشند.
در این کلیپ تصویری شماری از دختران میگویند که زنان در خارج از کشور آنان را به اعتراضات تشویق میکردند و آنان نیز برای بیرون شدن از کشور این اعتراضات را راهاندازی میکردند.
آنان در این کلیپ از هدا خموش، فریحه ایثار و عطیه مهربان نام میبرند.
فعالان مدنی اما به این باور اند که این «اعترافات اجباری» چیزی را عوض نمیکند.
نوریه افغان فعال مدنی میگوید طالبان در ابتدا دستگیری دختران معترض کابل را رد کردند اما سپس تعدادی از آنان را آزاد کردند. او میافزاید حالا اما آنان تعداد بیشتری از آنان را دستگیر کرده و از آنان اعتراف اجباری میگیرند تا چهرهیی نرمتری از خود برای جهان نشان دهند.
وی میافزاید که این زنان زیر شکنجه و آزار این اعترافهای اجباری را داشه اند.
به گفتهی خانم افغان این کار طالبان برنامهیی است تا از خود چهرهیی نرمتر به جهان نشان دهند تا به رسمیت شناخته شوند.
او طالبان را گروه تروریستی عنوان میکند که افغانستان و زنان را گروگان گرفته است.
به باور وی، این کار طالبان وحشتی را در میان زنان معترض کابل ایجاد کرده است و دختران حرکت خودجوش زنان معترض از ترس طالبان خانههای خود را عوض میکنند.
لیلا بسیم از دیگر دختران معترض در کابل نیز به این باور است که این اعترافات زنان اجباری است و این زنان مجبور شده اند پس از چند روز بند و زندان به سفارش طالبان این سخنان را بگویند.
او میافزاید طالبان گروهی مخالف آزادی بیان اند و ظرفیت پذیرش مخالفان خود را ندارند.
به باور وی، این چنین اعترافات هیچ منفعتی برای حال طالبان ندارند و این یک جنگ رسانهای است.
یکی دیگر از زنان معترض کابل که نمیخواهد به دلیل تهدیدات امنیتی نامش افشا شود.
به خبرگزاری بانوان افغانستان میگوید، ترسی که در نگاه دختران معترض دیده میشود مشخص است که آنان از روی جبر این سخنان را میگویند.
به گفتهی وی، طالبان با این کار خود میخواهند که از اعتراضات بعدی جلوگیری کنند و اعتبار دادخواهی شش ماه زنان معترض را زیر سوال ببرند.
او باور دارد که این واکنش طالبان به دلیل ترس آنان از اعتراضها و دادخواهیهای زنان است.
گزارشگر: سیمین صدف