نگرانی یوناما از ناپدید شدن دو زن معترض در کابل

یوناما (هیات معاونت سازمان ملل متحد) در افغانستان، در پیامی در صفحه‌ی توییترش  از ناپدید شدن دو زن معترض اعتراض‌های اخیر ابراز نگرانی کرده است.

این نهاد در پیام‌اش از طالبان خواسته تا در مورد ربوده شدن زنان فعال توضیح دهد. در این پیام از طالبان خواسته شده تا در مورد محل نگه‌داری این زنان معلومات دهند.

در همین حال سازمان عفو بین‌الملل هم دو روز پیش از طالبان خواست تا در مورد ربوده شدن عالیه عزیزی تحقیق کنند و اگر او را بازداشت کرده اند، آزاد کنند.

سخن‌گوی گروه طالبان اما بازداشت این زنان از سوی طالبان را رد می‌کند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که: « خبر دست‌گیری این زنان را ما هم شنیده ایم و به همه‌ی نهادهای امنیتی تماس گرفتیم، هیچ زنی از سوی طالبان بازداشت نشده است.»

آقای مجاهد افزوده است که تلاش این زنان برای «کیس‌سازی» است تا به کشورهای غربی پناه ببرند.

آقای مجاهد اما خاطرنشان کرده است که طالبان حق دست‌گیری مخالفان یا کسانی را که قانون را نقض می‌کنند، دارد.

این در حالیست که شب پیش از ناپدید شدن تمنا زریاب یکی از معترضان زن، ویدیویی از وی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که او فریاد می‌زد طالبان پشت در خانه‌ی وی آمدند و می‌خواهند او را با خود ببرند. پس از آن شب دوستان تمنا به رسانه‌ها گفتند از او و خواهران‌اش اطلاعی ندارند.

در همین حال شمار دیگری از فعالان مدنی زن که در اعتراض‌های اخیر برای رفع محدودیت‌های وضع شده از سوی گروه طالبان اشتراک کرده اند گفته اند که طالبان در تلاش بازداشت آنان اند.

گفتنی است که پس از وضع برخی محدودیت‌ها از سوی گروه طالبان بر زنان، گروه‌هایی از زنان در برخی از شهرهای افغانستان دست به اعتراض زده اند. در هفته‌ی گذشته اعتراضات این زنان با واکنش طالبان مواجه شد. این گروه بر روی زنان معترض اسپری و شوک برقی استفاده کردند. هم‌چنان رفیع جسور همسر هدا خموش یکی از معترضان نیز در صفحه‌ی فیس‌بوک‌اش نوشته طالبان هدا را با رنجر (موتر پولیس) زدند.

طالبان در حدود پنج ماه پیش قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و از آن زمان تا کنون اعتراض‌هایی در برابر این گروه در داخل و خارج از کشور شکل گرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا