معترضان زن در کابل این بار با حرکات نمادین اعتراض کردند

زنان معترض کابل دیروز در فضایی سربسته با حرکات نمادین، به محدودیت‌های ایجاد شده از سوی طالبان بر زنان اعتراض کردند.

معترضان دلیل این اعتراض‌ها را محدودیت‌های وضع شده علیه زنان، اوضاع نابسامان اجتماعی از جمله فقر که سبب بیشتر شدن و شدت یافتن ازدواج‌های اجباری، خشونت‌های خانوادگی و اجتماعی شده است و منفک شدن زنان و دختران شاغل از شغل‌های‌شان، مبهم بودن آینده و سرنوشت دختران دانش‌آموز دوره‌ی لیسه و هم‌چنان دانش‌جویان دانشگاه‌ها عنوان می‌کنند. آنان با اجرای یک برنامه‌ی تمثیلی و نمادین، اوضاع کنونی زنان و جامعه‌ی فقر زده افغانستان را پس از تسلط طالبان بر افغانستان به نقد گرفتند و بر محرومیت‌ها و محدودیت‌های وضع شده بر زنان و جامعه و «بی‌مسؤولیتی حاکمان طالبان» اعتراض کردند.

نایره کوهستانی یکی از این زنان معترض می‌گوید به دلیل این‌که بار گذشته اعتراض این زنان از سوی طالبان با واکنش خشونت‌آمیز روبرو شد، این‌بار ترجیح دادند تا در فضای سربسته اعتراض کنند.

به گفته‌ی خانم کوهستانی زنان از هر طریق ممکن نارضایتی خود را از محدودیت‌های وضع شده بر زنان و وضعیت کنونی در افغانستان ابراز می‌کنند.

به باور خانم کوهستانی موج اعتراض زنان خاموش نخواهد شد و همه روزه بر این جمعیت افزوده می‌شود.

او معتقد است که این اعتراض در پیش‌گیری از به رسمیت شناختن طالبان از سوی جامعه‌ی جهانی موثر بوده است.

صابره اکبری یکی دیگران از زنان معترض در کابل می‌گوید طالبان گمان کردند که با تهدید و خشونت بر معترضان می‌توانند جلو اعتراض‌ها را بگیرند و معترضان را خاموش کنند. او افزود: «ما با این حرکت نشان دادیم که صدای ما خاموش نمی‌شود و اگر دری بسته شود، از در دیگری وارد خواهیم شد»

به گفته‌ی خانم اکبری زنان معترض می‌خواهند صدای خود را به گوش جهانیان برسانند و سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی را از خواب بیدار کنند.

این در حالیست که ذبیح‌الله مجاهد سخن‌گوی طالبان در نخستین نشست خود گفته بود که طالبان با فعالیت‌های زنان مخالف نیستند اما این فعالیت‌ها باید در چهارچوب قوانین اسلامی باشد.

مدتی بعد آقای مجاهد از زنان خواست تا در خانه بمانند و گفت جنگ‌جویان این گروه تا کنون آموزش‌های لازم را ندیده اند و او نگران است که اگر زنان در این شرایط بیرون شوند، آسیب ببینند.

گفتنی است که تظاهرات چندی پیش زنان از سوی طالبان سرکوب شد و معترضان زن با شوک برقی و اسپری مرچ متفرق شده بودند.

گزارش‌گر: سیمین صدف

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا