بستگان عالیه عزیزی: عالیه در بند طالب است و هرگونه مسئولیت به دوش همان اداره است

بستگان عالیه عزیزی، مدیر پیشین بخش زنانه زندان هرات، می‌گویند که از سه ماه به این‌سو عالیه در بند طالبان است و طالبان از دادن هر گونه اطلاعات در باره‌ی او سر باز زده‌اند.

محمد نذیر عارفی، برادر عالیه عزیزی، مدیر بخش زنانه زندان هرات گفته که «خواهرش از تاریخ ۱۰/۷/۱۴۰۰ بدون جرم و حین اجرای وظیفه بدست طالبان اسیر شده و در زندان به سر می‌برد. 

او در صفحه فیس‌بوک خود نوشته است که طالبان از دادن هرگونه اطلاعی در باره عالیه عزیزی سر باز زده است.

در بند بودن مدیر پیشین بخش‌ زنانه زندان هرات واکنش‌های‌ زیادی در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است. 

یعقوب یسنا، یکی از کاربران فیسبوک نوشته: «چرا عالیه عزیزی شامل فرمان بخشش امیر ط‌البان نشده/نمی‌شود؟ عالیه عزیزی در جنگ یا در فساد گرفتار نشده، برای این گرفتار شده که کارمند حکومت قبلی است.» 

لیلا فروغ محمدی، کاربر دیگری نوشته: «هزاران سرباز وطن طی چند ماه اخیر در راه مبارزه و صیانت از این خاک کشته شدند، حالا باقیمانده‌هایی که نتوانستند از کشور خارج شوند یکی یکی کشته میشوند و تعدادی بدون هیچ جرمی در زندان‌ها به سر می‌برند

ایا پاسداری از خاک و وطن جرم است؟»

در همین حال محمد حسن فیاض یکی دیگر از کاربران در واکنش به در بند بودن عالیه عزیزی نوشته: «اگر طالبان ننگ و غیرت دارند، زن افغانستانی را نباید بیش از چهار ماه بدون تفهیم اتهام و محاکمه در زندان‌ نگه‌دارند.»

با این حال گروهی از زنان نیز در اعتراض به در بند بودن عالیه عزیزی گردهمایی برپا کردند و خواهان آزادی او از بند طالبان شدند. 

این زنان می‌گویند عالیه را رها کنید. زن بودن جرم نیست. 

این واکنش‌ها در رابطه به در بند بودن مدیر پیشین بخش زنانه زندان هرات در حالی مطرح می‌شود که مقام‌های طالبان گفته‌اند که در مورد خانم عزیزی اطلاعی ندارند.

محمد عثمان فیضی، سخنگوی اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات به بی بی سی گفته که پلیس طالبان در مورد این خانم تحقیق کرده است ولی در مورد او اطلاعاتی ندارند.

دو روز پس از کنترول طالبان بر افغانستان، طالبان به تاریخ ۱۷ آگست و پیش از اعلام کابینه‌ی سرپرستش برای همه کارکنان دولت پیشین به شمول نظامیان عفو عمومی اعلام کرد. عفوی که با گذشت هر روز پرسش‌هایی در باره‌ی چگونگی عملی‌شدن آن بیشتر می‌شوند و هر از گاهی خبرهایی از قتل‌های هدفمند نظامیان دولت پیشین در نقاط مختلف افغانستان به نشر می‌رسد که در بیشتر موردها انگشت اتهام به سوی طالبان دراز است.

گزارش‌گر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا