آیا محرومیت زنان از حضور در اجتماع سبب مشکلات روانی می‌شود؟

با روی کار آمدن حکومت طالبان در کشور زنان از حق تحصیل و کار محروم شدند، ارتباطات آنان کاهش یافت و شماری از آنان خانه‌نشین شدند. به باور روان‌شناسان این وضعیت سبب افزایش اختلالات روانی نزد زنان شده است. برای بحث بیشتر در این مورد خبرگزاری بانوان افغانستان گفت‌وگویی را با وحید نورزاد، مسوول بخش صحت روانی شفاخانه‌ی حوزه‌یی هرات ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: آیا محرومیت زنان از حضور در اجتماع ممکن است سبب افزایش مشکلات روحی و روانی شود؟

پاسخ: با روی کار آمدن حکومت طالبان برخی از زنان شغل شان را از دست داد اند و برخی نیز از تحصیل باز مانده و خانه نشین شده اند و ارتباطات آنان نیز محدودتر شده است که این چالش‌ها سبب افزایش آمار اختلالات روانی نزد زنان شده است.

بلی، این روزها شماری از زنان در هرات به کلینیک‌های روان درمانی و نزد ما مراجعه می‌کنند و می‌گویند که پس از ازدست دادن شغل و کاهش ارتباطات شان به بیماری‌های روان‌پریشی دچار شده اند.

پرسش: زنانی که در شرایط کنونی به بیماری‌های روان‌پریشی مواجه شده اند، چه علائمی دارند؟ 

پاسخ: این بیماران علائم چون بی‌خوابی، درد‌های جسمی و پرخاش‌گری دارند و این علائم نشان دهنده‌ی اختلالات روانی از جمله افسردگی است و در نزد برخی از آنان افکار منفی و خودکشی نیز دیده شده است.

پرسش: با روی کار آمدن حکومت طالبان، چه تغییراتی در آمار اختلالات روانی نزد زنان ایجاد شده است؟ 

پاسخ: با روی کار آمدن حکومت طالبان در کشور متاسفانه آمار اختلالات روانی نزد زنان ۱۰ درصد افزایش یافته است و روزانه بیش از ۲صد بیمار نزد ما مراجعه می‌کند که ۷۰ درصد آن زنان هستند و یکی از عوامل آن خانه‌‌نشین شدن و محدود شدن ارتباطات آنان است که سبب افزایش میزان اختلالات روانی در جامعه شده است و این جای نگرانی است زیرا اگر به این پدیده رسیدگی نشود مشکلات زنان بیشتر شده و ممکن است برخی از آنان به اختلالات روانی شدیدتر دچار شوند و دست به خودکشی بزنند.

پرسش: راه‌کارهایی که در شرایط کنونی کشور از مبتلا شدن زنان به بیماری‌های روان‌پریشی جلوگیری می‌کند چیست؟ 

پاسخ: یکی از راه‌کارهای که زنان را در شرایط کنونی کشور از مبتلا شدن به بیماری‌های روانی‌پریشی جلوگیری می‌کند داشتن مصروفیت‌های سالم در خانه، مطالعه کردن، ورزش، حضور در اجتماع و گسترش ارتباطات در فضای مجازی و شبکه‌های جتماعی است و زنان برای این که کاملا درمان شوند می‌توانند نزد روان‌ پزشک مراجعه کنند.

ترتیب: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا