سازمان ملل برای کمکهای بیشتر به مردم افغانستان طرحهایی راهاندازی میکند
سازمان ملل متحد و شرکایش برای کمک به ۲۸ میلیون نيازمند در افغانستان و منطقه طرحهایی را راهاندازی میکنند.
قرار است سازمان ملل متحد و شماری از سازمانهای غیر دولتی امروز سهشنبه (۱۱، جنوری) به هدف ارائه کمکهای بشردوستانه برای ۲۲ میلیون نفر در افغانستان و حمایت از ۵/۷ میلیون تن از افغانان بیجاشده برنامه پاسخدهی را در جینیوا برگزار کنند.
مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگکننده کمکهای اضطراری میگوید که رویدادها در افغانستان در سال گذشته به سرعت به وقوع پیوسته و عواقب شدیدی را برای مردم افغانستان به بار آورده است. جامعه جهانی از این رویدادها حیران شده و به دنبال دریافت راه درست برای اقدام است. در عین حال یک فاجعه انسانی تمام عیار هم در راه است.
او میافزاید: «پیام من اضطراری است: در را به روی مردم افغانستان نبندید. همکاران بشردوستانه در ساحه حضور دارند، و با وجود چالشها در حال ارائه خدمات هستند. با حمایت از برنامههای بشردوستانهای که امروز افتتاح میکنیم، به ما کمک کنید تا فعالیتها را بیشتر ساخته و از گرسنهگب گسترده، بیماری، سوءتغذیه و در نهایت از مرگ جلوگیری کنیم.»
براساس برآورد سازمان ملل این طرح برای کمکهای بشردوستانه و حمایت از پناهندگان سال ۲۰۲۲ به بیش از ۵ میلیارد دالر کمکهای جامعه جهانی نیاز دارد.
در همین حال فلیپو گراندی، کمیشنر عالی ملل متحد برای پناهندگان میگوید که جامعه بینالملل باید برای جلوگیری از فاجعه در افغانستان هر کاری را که میتواند انجام دهد، زیرا این موضوع نه تنها سبب افزایش رنج و بدبختی میشود، بلکه سبب بیجاشدن بیشتر مردم هم در داخل کشور و هم در سطح منطقه میشود.
وی میافزاید: «ما باید کمکهای خود را در حمایت از پناهندگان و جوامعی که از آنان برای نسلها میزبانی کرده اند، فورا وسعت بخشیم. نیازهای پناهندگان را نمیتوان نادیده گرفت و سخاوت کشورهای میزبان را نمیتوان امر بدیهی دانست. آنها نیاز به حمایت دارند و امروز به آن نیاز دارند.»
سازمان ملل متحد میگوید مردم در افغانستان با بحران بشر دوستانه روبرو هستند که در سطح دنیا سریعترین رشد را دارد. نیمی از جمعیت با گرسنهگی شدید روبرو اند، بیش از ۹ میلیون تن بیجا شده اند، میلیونها کودک از مکتب بازمانده اند، حقوق اساسی زنان و دختران مورد حمله قرار گرفته است.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی