تجارت زیر سایهٔ طالبان؛ بازرگانان زن از آینده‌ای مبهم نگران اند

برخی از بازرگانان زن‌ در افغانستان می‌گویند پس سقوط حکومت، کسب و کار شان متوقف شده است. آنان نگرانند که پس از این چه آینده‌ای برای آنان و سرمایه‌های شان رقم خواهد خورد.

شماری از بازرگانان زن می‌گویند که زیر سایه طالبان آینده‌ای مبهمی در انتظار آنان است.

مریم جامی‌الاحمدی که بیش از یک دهه پیشینه‌ی فعالیت در حوزه‌ی تجارت دارد، می‌گوید پس از سقوط حکومت مجبور شد کشور را ترک کند. 

«کسب و کارم متوقف شد. همه‌ی کارمندانم‌ بیکار شدند. مجبور شدم کشور را ترک کنم.»

خانم جامی‌الاحمدی‌ می‌افزاید ترس از اوضاع جاری در کشور، نبود بازار فروش و‌ آینده‌ای نامعلوم شمار زیادی از بازرگانان زن را وادار به ترک کشور و توقف تجارت شان کرده است.

او که اکنون در یکی از کشورهای اروپایی پناهنده شده می‌گوید که در جستجوی آن است که تجارت‌اش را از سر بگیرد. 

«تلاش می‌کنم برای فروش محصولات کشور خود در اینجا کار کنم.» 

شمار زنانی که پس از تسلط طالبان بر افغانستان تجارت شان متوقف شده است یکی ‌دو تا نیست صفیه محیطی، نیز پس از هفت سال فعالیت در حوزه‌ی تجارت، اکنون بیکار است.

خانم محیطی می‌گوید نهادی داشت که برای ده‌ها زن اشتغال‌زایی کرده بود. 

صفیه محیطی با راه‌اندازی مراکزی برای پخت‌وپز غذا و صنایع دستی برای زنان کار‌آفرینی می‌کرد. 

«با گذشت هر روز کسب‌وکارم رونق میافت و‌ کارمند استخدام می‌کردم. یک بارگی همه چی از دست دادم و هیچ امیدی برای به دست آوردن آن ندارم.»

چندی پیش ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت‌ که آنان از ایجاد بازارهای برای سرمایه‌گذاری زنان و فعالیت زنان متشبث حمایت می‌کنند.

 سخنگوی طالبان افزود که‌ «ما از کارکرد زنان تجارت پیشه حمایت می‌کنیم و زمینه را مساعد می‌سازیم که در چوکات شریعت اسلامی تجارت خود را به پیش ببرند، نمایشگاه برای صنایع دستی و دیگر تولیدات شان وجود داشته باشد وزارت تجارت ما در هماهنگی آنها کار می‌کند آهسته آهسته می‌شود تجارت شان رونق پیدا کند.» اما مسؤولان اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گویند که طالبان پس از تسلط در کشور تعمیر اتاق تجارت و صنایع زنان را از آنان گرفته اند‌ و تاکنون سرنوشت این اتاق و‌هزاران بازرگان زن نامعلوم است. 

پرورش اوریاخیل، معاون پیشین اتاق تجارت و صنایع زنان می‌گوید: «تعمیر اتاق را از ما گرفتند و تاکنون نتوانستیم به دست بیاوریم. اتاق بسته است و هیچ فعالیتی ندارد.»

به گفته‌‌ی معاون پیشین اتاق تجارت و صنایع زنان بیش از دو هزار بازرگان زن ثبت اتاق تجارت و‌صنایع زنان بودند که اکنون شمار کمی از این زنان فعالیت‌های شان ادامه دارد.

وزارت اقتصاد افغانستان پیش از سقوط حکومت از افزایش حضور زنان در تجارت‌ خبر داد. این وزارت گفته بود رقم زنانی که کسب و کار کوچک و‌بزرگ دارند حدود ۵۴ هزار نفر است.

گزارش‌گر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا