در ۱۵ ولایت افغانستان هیچ خبرنگار زنی فعالیت ندارد

برآیند پژوهش گزارش‌گران بدون مرز نشان می‌دهد که پس از تسلط طالبان بر افغانستان 60 درصد از کارکنان رسانه‌های کشور بیکار شده اند. در این پژوهش آمده است که از میان خبرنگارانی که شغل خود را از دست داده اند شماری زیادی را زنان تشکیل می‌دهند و در 15 ولایت افغانستان هیچ خبرنگار زنی فعالیت ندارد.

بر اساس این پژوهش پس از تسلط طالبان بر کشور، فعالیت 40 درصد از رسانه‌ها متوقف شده است.

با این حال شماری از خبرنگاران زن که پس از سقوط نظام دموکراسی خانه‌نشین شده اند، می‌گویند ایجاد محدودیت‌های جدید بر فعالیت‌ رسانه‌ها سبب خانه‌نشین شدن آنان شده است.

حسینا، یکی از خبرنگاران محلی‌گوید پس از تسلط طالبان بر کشور نمایندگان این گروه به رسانه‌ی شان آمده و با آنان جلسه گرفتند.

به گفته‌ی وی از گفته‌های نماینده‌ی این گروه چنین بر می‌آمد که با کار رسانه‌ای زنان موافق نیستند و از این رو شرایطی را برای رسانه‌ها وضع کردند تا آنان مجبور به اخراج کردن کارمندان زن شوند.

«طالبان از رییس ما خواستند که برای کارمندان زن و مرد محیط‌های جداگانه فراهم شود و برخی شرط‌های دیگر که امکان‌ عملی کردن‌اش نبود. از این رو رییس ترجیح داد تا با کارمندان زن خداحافظی کند.»

حسینا می‌افزاید حالا پس از یک دهه کار رسانه‌ای خانه‌نشین شده است و این وضعیت برایش دشوار است.

او افزود، به‌خاطر بیکاری و تغییر وضعیت به افسردگی مبتلا شده است.

به گفته‌ی وی در کنار محدودیت‌های ایجاد شده از سوی طالبان و تصمیم رسانه‌ها، نگرانی خانواده‌ها در مورد کار رسانه‌ی زنان نیز سبب خانه‌نشین شدن خبرنگاران زن شده است.

مرجان نیز پس از سقوط حکومت بیکار شده است.

او می‌گوید رسانه‌ی آنان پس از سقوط حکومت از فعالیت بازماند و این دلیل بیکار شدن مرجان است.

او در کنار کار، دانشجوی صنف چهارم دانشگاه نیز بود که با مسلط شدن طالبان بر افغانستان دانشگاه‌ها نیز بسته شد.

او از مشکلات روحی و چالش‌های اقتصادی به عنوان پیامدهای خانه‌نشینی یاد می‌کند.

مرجان می‌گوید با بیکار شدن استقلال مالی خود را نیز از دست داده است و رویاهایی را که برای آینده‌ی کاری‌اش ساخته بود همه نقش برآب شده است.

با این که ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان به سازمان گزارش‌گران بدون مرز گفته است که این گروه از آزادی رسانه‌ها در چهارچوب تعریف‌شده‌ با توجه به شریعت اسلامی حمایت می‌کند اما این نهاد کارشیوه‌ی طالبان برای رسانه‌ها را خطرناک توصیف کرده است و گفته که این کارشیوه دست طالبان را برای سانسور باز نگه‌می‌دارد.

گزارش‌گر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا