پایان سال تعلیمی‌؛ دختران دانش‌آموز بغلانی خواستار حق آموزش‌اند

شماری از دانش‎آموزان صنف دوازدهم مکاتب دخترانه ولایت بغلان از آینده نامعلوم تحصیلی‌شان نگران‌اند و می‌گویند که با ختم شدن سال تعلیمی و نزدیک شدن آزمون کانکور، نگرانی آنان چند برابر شده است.

کوثر، دانش‌آموز صنف دوازدهم یکی از مکاتب دولتی بغلان، می‌گوید که سال تعیلمی به پایان رسید، اما درب مکاتب به روی آنان باز نشد. وی می‌افزاید: «از حکومت سرپرست طالبان می‌خواهم که آرزوهای دختران را از بین نبرد و در قسمت آموزش دختران اقدام جدی کند.» این دانش‌آموز با توجه به این‌که چندین ماه است که نتوانسته به مکتب برود، نگران آزمون کانکور است. کوثر از طالبان می‌خواهد که به آنان اجازه اشتراک در این آزمون را بدهند.

دختران دانش‌آموز که درب مکاتب به روی‌شان بسته شده است، آموزش را برای دختران مهم می‌دانند و می‌گویند که زنان تحصیل‌کرده فرزندان نیکو و مثمر به جامعه تقدیم می‌کنند. سلیمه، دانش‌آموز دیگر، می‌گوید که زنان نصف پیکر جامعه را تشکیل می‌دهند و تعدادی از کارها را که مردان انجام داده نمی‌توانند، زنان می‌توانند انجام دهند. سلیمه، ترقی و پیش‌رفت یک جامعه را بدون نقش و سهم زن امکان‌پذیر نمی‌داند و از حکومت سرپرست طالبان می‌خواهد که دروازه‌های مکاتب را به روی آنان بازگشایی کند.

در همین حال شماری از خانواده‌ها می‌گویند که وضعیت فعلی و محروم ساختن دختران از آموزش، بالای روان آنان تاثیر سوء کرده است و بیش‌تر نگران وضعیت روحی فرزندان‌شان هستند. حسیب‌الله حبیبی که یک دخترش از آموزش و مکتب بازمانده است، در صحبت با روزنامه ۸صبح گفت که دختر خرد‌سالش به مکتب رفته می‌تواند، اما دختر بزرگش نمی‌تواند به مکتب برود و این کار وی را نگران ساخته است. حبیبی افزود: «دختر بزرگم بسیار به تشویش است، از من می‌پرسد که چرا حق آموزشش گرفته شده است. من به این حرف‌هایش پاسخی ندارم و این وضیعت برایم بسیار سخت تمام می‌شود.»

در همین حال مسوولان محلی حکومت سرپرست طالبان در بغلان، علت بسته ماندن درب مکاتب به روی دختران دانش‌آموز دوره‌های متوسطه و لیسه را نبود معلمان زن و صنف‌های جداگانه عنوان می‌کنند. با این حال مکاتب دخترانه در بغلان که صنف‌های جداگانه و معلمان زن دارد، نیز به روی دختران دانش‌آموز بالاتر از صنف ششم بسته است.

وژمه مهرزاد، مدیر یکی از مکاتب دخترانه در ولایت بغلان است. خانم مهرزاد گفت که  از صنف چهارم به بالا صنف‌های پسرانه ندارند و همه دخترانه است. او افزود: «اگر حکومت سرپرست طالبان برای ما اجازه تدریس بدهد، ما آماده هستیم که از صنف هفتم الی دوازدهم شاگردان خود را در زمستان سرد درس بدهیم، به ‌خاطری ‌که صنف دوازده ما امتحان کانکور پیش ‌رو دارد.»

عبدالرقیب حقانی، معاون ریاست معارف حکومت سرپرست طالبان در ولایت بغلان، با وجود بسته بودن درب مکتب‌ها به روی دانش‌آموزان دختر از صنف ششم بالاتر، از برگزاری آزمون کانکور برای دانش‌آموزان اطمینان می‌دهد و می‌گوید که  تلاش دارند آزمون کانکور را به‌شکل شفاف برای دانش‌آموزان اعم از پسر و دختر برگزار کنند. با این حال با وجود خواست و اعتراض‌های پی‌هم دانش‌آموزان دختر، تا هنوز درب مکاتب دخترانه بسته مانده است. با تسلط طالبان بر کشور در بیست‌وچهارم اسد، درب مکاتب دخترانه و پسرانه بسته شد، اما پس از حدود چهل روز، مکاتب پسرانه و مکاتب دخترانه پایین‌تر از صنف ششم دوباره فعال شد. از آن زمان تا کنون، اما دختران دانش‌آموز دوره‌های متوسطه و لیسه به مکتب رفته نتوانسته‌اند.

منبع: هشت صبح

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا