نگرانی سازمان ملل از نقض حقوق بشر در افغانستان


ندا النشیف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، نسبت به بحران بشری و نقض حقوق بشر به خصوص حقوق زنان در افغانستان، ابراز نگرانی کرده است. او می‌گوید که سازمان ملل نگران است که با وجود اعلام «عفو عمومی» از سوی طالبان کشتار «فراقانونی» در این کشور وجود داشته است.

ندا النشیف در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در سخنرانی خود با شرح وضعیت افغانستان نگرانی خود را از وضعیت کنونی افغانستان ابراز کرد.

به گفته او بین ماه‌های آگوست و نوامبر، این سازمان گزارش‌های موثقی از کشتار بیش از صد نفر از اعضای پیشین نیروهای امنیتی افغانستان و افراد دیگری که وابسته به دولت پیشین بوده‌اند، دریافت کرده است که حد اقل ۴۲ مورد از این قتل‌ها به طالبان نسبت داده شده‌اند.

معاون کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل وضعیت کودکان در افغانستان را نیز نگران‌کننده توصیف کرد و گفت کودکان از سوی طالبان و داعش به سربازی استخدام می‌شوند.

خانم النشیف می‌گوید: «با فرارسیدن زمستان زنان، مردان و کودکان دچار گرسنگی و فقر شدید شده‌اند و دارای دسترسی بسیار محدود به خدمات عامه به خصوص خدمات بهداشتی دارند. به خاطر وضعیت بد اقتصادی، برخی خانواده‌ها مجبور به اقداماتی از روی ناچاری شده‌اند؛ اقداماتی از جمله مجبور شدن کودکان به کار شاقه، ازدواج کودکان به خاطر اطمینان از نفقه و زنده ماندن و حتا بنا به برخی گزارش‌ها فروش کودکان.»

براساس آمار یونیسف، از میان بیش از چهارمیلیون کودکی که در حال حاضر از رفتن به مکتب محروم‌اند، ۶۰ درصد از آنان دختر هستند.

نماینده سازمان ملل می‌افزاید به جز موارد محدود، زنان از کار در بیرون ممنوع و محدود شده‌اند.

او تاکید کرد که درنظرگیری حقوق زنان نه تنها یک اولویت حقوق بشری است، بلکه یک اولویت توسعه ای و اقتصادی نیز هست.

‏خانم النشیف در ادامه سخنان خود در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان همچنین گفت که فعالان جامعه مدنی افغانستان نیز در معرض خطر هستند و از ماه آگوست دست کم هشت فعال مدنی و دو خبرنگار در این کشور از سوی افراد مسلح ناشناس کشته شده‌اند.

دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، ۵۹ مورد ظاهراً بازداشت‌های فراقانونی، ضرب و شتم و تهدید علیه خبرنگاران، فعالان مدنی و کارمندان کمیسیون حقوق بشر از سوی دولت دیفکتو فعلی (طالبان) را ثبت کرده است.

معاون کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل همچنین گفت که امنیت قاضیان پیشین و دادستان‌ها هنوز مسأله ای مورد نگرانی این سازمان است. در عین حال کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از ماه آگوست تاکنون نتوانسته فعالیت بکند.

نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره افغانستان سه‌شنبه، (۲۳، قوس) در ژنو برگزار شد. 

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا