گفت‌وگوی آن‌لاین ورزش زنان و ممنوعیت‌های طالبان

گفت‌وگوی آن‌لاین « ورزش زنان و ممنوعیت‌های طالبان، موانع پیش‌رو و چشم‌انداز آینده» از سوی خبرگزاری بانوان افغانستان برگزار شد.

در این برنامه فیروز مشعوف سخن‌گوی فدراسیون فوتبال افغانستان، طاهره یوسفی عضو تیم ملی بسکتبال زنان افغانستان و فرشته استوار والیبالیست اشتراک کردند.

فیروز مشعوف سخن‌گوی فدراسیون فوتبال افغانستان در این برنامه گفت هم‌زمان با سقوط نظام دموکراسی دستاوردها و فعالیت‌های ورزشکاران زن از بین رفت.

آقای مشعوف می‌گوید چراغ ورزش افغانستان پس از سقوط کشور برای مدت طولانی خاموش شد و مشخص نیست که چه زمانی این نور دوباره به وجود می‌آید.

به گفته‌ی وی، بسیاری از بازی‌کنان تیم‌های ملی و منتخب، کشور را ترک کرده اند و یا در پی ترک کشور اند و این ضربه‌ی کلانی در بخش ورزش افغانستان است. به باور وی، مدت زیادی در بر می‌گیرد تا دوباره چنین ورزشکارانی در کشور ساخته شوند.

او تاکید می‌کند که زنان ورزشکار در زمان جمهوریت نیز چالش‌هایی داشته اند اما با حضور طالبان این چالش‌ها بیشتر شده است.

آقای مشعوف می‌افزاید طالبان گروهی اند که سال‌ها جنگیده اند و به نام دین با بسیاری از فعالیت‌های زنان مخالفت کرده اند.

فرشته استوار والیبالیست به این باور است که زنان برای کسب موفقیت در عرصه‌ی ورزش طی 20 سال گذشته تلاش‌های زیادی کردند اما با سقوط حکومت به نقطه‌ی صفر رسیدند.

به باور وی اما حالا محدودیت‌های اجتماعی از یک سو و چالش‌های اقتصادی از سوی دیگر آنان را مجبور به مهاجرت و یا خانه‌نشینی کرده است.

او می‌افزاید در نظام دموکراسی اگر ستمی بود با دادخواهی می‌شد توجه‌ها را به آن جلب کرد اما در حکومت کنونی که طالبان تنها تفنگ و مرمی را می‌شناسند، فعالیت‌های زنان را دشوار می‌کند.

«آینده‌ی نامعلوم، چالش‌های اقتصادی و محدودیت‌های تازه بر ورزش زنان ورزشکاران زن را مجبور به ترک وطن و یک عمر فعالیت‌های ورزشی شان می‌کند.»

خانم استوار تاکید می‌کند که برای ورزشکاران زن مشخص نیست که چقدر باید تلاش کنند تا جایگاهی که در افغانستان داشته اند را به دست بیاورند و برای به دست آوردن هرآن چیزی که در افغانستان داشته اند باید از صفر آغاز کنند.

طاهره یوسفی عضو تیم ملی بسکتبال افغانستان نیز دودهه‌ی گذشته را با وجود‌ چالش‌های اجتماعی و فرهنگی برای زنان پردستاورد می‌خواند.

خانم یوسفی می‌گوید از حکومت طالبان توقع نمی‌رود که برای ورزش زنان اهمیت قایل شود و ورزش زنان در اولویت یا فهرست برنامه‌های شان باشد.

«سکوت طالبان به توقف فعالیت‌های زنان نشان می‌دهد که آنان هیچ برنامه‌یی برای زنان ندارند.»

به باور وی، ورزشکارانی که از کشور خارج شده اند در بی‌سرنوشتی به سر می‌برند و چالش کسانی که بیرون شدند این است که آینده‌ی ورزش شان چه خواهد شد.

خانم یوسفی اما تاکید می‌کند که ورزشکارانی که در کشور مانده اند نیز در تلاش خارج شدن از کشور اند چون دیگر فضای ورزش برای زنان در افغانستان فراهم نیست و همه‌ی آن‌ها در یاس و ناامیدی به سر می‌برند.

گزارش‌گر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا