ابرو برداشتن دختران هراتی نوعی مبارزه با عرف‌های اجتماعی

گزارشگر: مرضیه حسینی

ابرو برداشتن آن‌هم در بین دختران مجرد  در هرات دیگر مسئله عادی و جزیی از بهداشت فرد به شمار می‌رود. بسیاری از دختران در این شهر بر این باوراند که برداشتن ابرو هیچ ربطی به ازدواج فرد ندارد.

فاطمه حسن زاده که از چند وقت به این طرف ابرو بر می‌دارد به این باور است که برداشتن ابرو جزیی از نظافت‌های فرد به شمار می‌رود.

او می‌گوید:« در گذشته برایم چندان تفاوتی نداشت اما بعد از مدتی به این نتیجه رسیدم که چهره‌ی هر دختر با برداشتن ابرو زیبا تر می‌شود».

به گفته وی دختران  دوست دارند زیبا به نظر برسند و هر کاری را که بدانند در زیبایی آن‌ها کمک می‌کند را انجام می‌دهند.

حلیمه حسینی یکی دیگر از دخترانی است که نزدیک به دو سال است ابرو برمی‌دارد، او داستان برداشتن ابرویش را از مراسم ازدواج خواهر بزرگ‌اش بیان می‌کند.

او می‌گوید:« از این‌که ابروهایم دست خورده بود در ابتدا مادرم با من دعوا کرد. بعد که همرایش حرف زدم و او را قانع ساختم  دیگر چیزی نگفت. »

بنا به گفته‌های وی، او در گذشته چندین بار در مورد برداشتن ابرو با خانواده‌اش حرف زده که با واکنش‌های تندی روبرو شده است.

زهرا(مادر حلیمه) می‌گوید در گذشته داشتن ابروهای پر در دختر نشانه مجرد بودن بود اما با گذشت زمان شرایط هم تغییر کرده و بسیاری از دختران جوان ابرو برمی‌دارند.

او در ادامه اضافه کرد:« نسل قدیم تا امروز بسیار تفاوت دارد و ما بزرگترها باید این  تفاوت را بپذیریم که شرایط دختران جوان امروز تا دختران دیروز زمین تا آسمان فرق دارد. من خودم در ابتدا با برداشتن ابروی دخترانم مخالف بودم ولی باید آن‌ها را درک کنیم».

با این حال ، باورهای پذیرفته شده در جامعه و رفتارهای اجتماعی سبب می‌شود تا شمار زیادی ازدختران ابرو برندارند.

مریم محسنی یکی از دخترانی است که با برداشتن ابروهایش موافق نیست.

وی دلیل مخالفت‌اش را چنین بیان کرد:« هنوز فرهنگ ابرو برداشتن در جامعه ما جا نیافتاده و از این‌که دختر جوانی ابرو بردارد بسیاری از خانواده‌ها چنین طرز تفکری دارند که دختر تمایل به ازدواج دارد.»

به باور وی با برداشتن ابرو از تعداد خواستگارهایش کاسته می شود و وی را به عنوان یک شخص متاهل می‌شناسند.

هنوز در هرات و دیگر شهرهای افغانستان داشتن ابروهای پر و دست نخورده معیار مجرد بودن در دختران است، فرهنگی که به باور بسیاری  در حال کم رنگ شدن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا