چرا ورزشکاران زن افغانستان را ترک میکنند؟
پس از کنترول طالبان بر افغانستان، شمار زیادی از ورزشکاران زن کشور را ترک کردند. برخی از این ورزشکاران تهدیدات امنیتی و آیندهنگری را از دلایل ترک کشور میدانند.
با گذشت بیش از سه ماه از کنترول طالبان بر افغانستان، هنوز هم سرنوشت بانوان ورزشکار ناروشن است. این وضعیت سبب شده تا شماری از بانوان ورزشکار در خانه نشسته و شماری هم کشور را ترک کنند.
طاهره یوسفی، عضو تیم ملی بسکتبال زنان افغانستان در مورد چگونگی ترک کشور میگوید: «طالبان نمیگذاشتند ورزش کنیم. متاسفانه مجبور شدیم کشور را ترک کنیم.»
طاهره یوسفی که بیش از یک دهه مصروف فعالیتهای ورزشی بوده است میگوید که تحت سلطهی طالبان جایی برای رشد ورزشکاران زن وجود ندارد.
«دشوار است که وطنات را ترک کنی. جای که سالها تلاش کردی تا به آرزوها و اهداف برسی.»
این ورزشکار میافزاید در کشور جدید به ورزش ادامه میدهد و برنامههای که با سقوط حکومت افغانستان ناتمام ماند، تمام میکند.
چندی پیش رسانهی آسترالیایی اسبیاس به نقل از مقامهای طالبان گزارش داد که این گروه ورزش بانوان را ممنوع خواهد کرد.
این رسانه گفته که احمدالله وثیق، معاون کمیسیون فرهنگی طالبان در مصاحبه یی گفته است که ورزش یک موضوع ضروری برای زنان نیست.
با این حال شماری از ورزشکاران زن میگویند که به عقب نمیگردند و نمیگذارند دستاوردهای شان از بین برود.
صفیه محمدی، عضو تیم ملی بکستبال زنان افغانستان میگوید از این پس بیشتر برای موفقیت تلاش میکند.
او که نیز به تازگی کشور را ترک کرده میگوید: «هیچ قدرتی نمیتواند مانع رشد زنان در ورزش شود. تلاش میکنم و در خارج از کشور برای وطنام افتخار میآفرینم.»
در این میام شماری از بانوان ورزشکار که کشور را تر کرده اند از آینده ناروشن نگران اند.
فرشته استوار، دو ماه پیش افغانستان را ترک کرد. او در افغانستان ورزشکار بود و سالها در تیم والیبال زنان افغانستان بازی کرده است.
او میگوید روزهای دشواری را سپری میکند.
او میگوید: «کاش چنین بیکشور و بیهویت نبودیم.»
فرشته میافزاید: «سالها برای موفقیت و کسب جایگاه در کشورم تلاش کردم اما یکبارگی همه چیز را از دست دادم. خیلی برایم سخت. احساس میکنم برگشتم به نقطهی صفر.»
به لطف آزادیهای دودههی پسین، زنان و دختران زیادی به ورزش روی آوردند در حالی که در دوره اول حاکمیت طالبان در افغانستان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، هرنوع ورزش برای زنان ممنوع بود.
گزارشگر: ضیاگل عظیمی