حنیف اتمر از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواهان توقف حملات طالبان شد

وزارت خارجه‌ی کشور از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواهان توقف حملات، مستندسازی جنایات و نظارت از تخطی‌های حقوق‌بشری طالبان در افغانستان شد.

محمد حنیف اتمر وزیر امور خارجه‌ی کشور در تماس ویدیویی با میشل بشلت جریا، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل، پیرامون تشدید حملات، نقض حقوق بشری از جانب طالبان و فاجعهٔ بشری ناشی از آن صحبت کرد.

وزیر امور خارجه، با اشاره به وضعیت سیاسی و امنیتی کشور، در مورد افزایش بی‌پیشنه‌ی حملات طالبان بالای مردم افغانستان که سبب کشتار غیرنظامیان و ترک خانه‌های شان شده است، صحبت کرد

آقای اتمر، حملات طالبان را که در تبانی با جنگجویان خارجی و گروه‌های تروریستی در افغانستان صورت می‌گیرد نقض اشکار و گسترده‌ی قوانین بین‌المللی حقوق بشر دانسته، و آنرا فاجعه‌ی بشری می‌خواند.

آقای اتمر، روی حسن‌نیت و انجام تعهدات جمهوری اسلامی افغانستان برای دریافت راه حل سیاسی به شمول رهایی بیشتر از ۵۰۰۰ زندانی طالبان باآنکه طرف توافقتنامه‌‌ی‌ دوحه نبوده صحبت کرد. وزیر امور خارجه برگشت زندانیان رها شده طالبان را به صفوف جنگ، تشدید حملات و محمکۀ سحرایی افراد ملکی و کشتار مردم بی‌گناه، تقویت روابط طالبان با گروه‌های تروریستی و همچنان عدم علاقمندی شان برای مذاکرات صلح را نقض واضح توافقنامۀ دوحه از جانب این گروه دانست.

آقای اتمر، حملات طالبان به شمول کشتار مردم بی‌گناه، محکمۀ صحرایی اسرای جنگی، آزار و شکنجۀ زنان، محروم ساختن زنان و دختران از حق کار و آموزش در ساحات تحت تصرف طالبان، را فاجعه‌ی بشری خوانده و مایه‌ی نگرانی افغانستان و جامعه‌ی جهانی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه با اشاره به گزارش‌های‌ نهادهای معتبر بین‌المللی در خصوص مستندسازی نقض حقوق بشر و قوانین بین‌المللی از جانب طالبان در افغانستان، اعمال این گروه را در کشور، فاجعۀ بشری خواند. وزیر امور خارجه، خواست مردم و دولت افغانستان را برای ایفایی نقش مؤثرتر از جانب سازمان ملل در خصوص اعمال فشار بالای طالبان و حامیان منطقه‌یی شان، با آقای جِریا مطرح نموده، خواهان محکمه عاملین نقض حقوق بشری در کشور شد.

خانم میشِل جِریا، نگرانی سازمان ملل را پیرامون اعمال ضد انسانی طالبان و جنگجویان خارجی که سبب فاجعه بشری در افغانستان شده است ابراز کرده از تعهد شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تلاش در راستای توقف خشونت‌ها، محمکه عاملان جنایات ضد بشری و استقرار صلح و ثبات در افغانستان، به وزیر امور خارجه اطمینان داد.

در ادامه هر دوجانب روی برگزاری نشست ویژه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل، مستند سازی جرایم ضد بشری طالبان، وضعیت بیجاشدگان از اثر افزایش خشونت‌ها در کشور، دعوت کشورها و سازمان‌های بین‌المللی برای بررسی وضعیت در کشور، استمرار روند نظارت از وضعیت در افغانستان و همچنان نشست ویژۀ شورای امنیت سازمان ملل در محور مسایل افغانستان، بحث و تبادل نظر کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا