نگرانی خبرنگاران زن از افزایش ناامنی‌ها در هرات

 

از چندی به این‌سو حملات طالبان در برخی از مناطق شهر هرات اوج گرفته است و پیش‌روی آنان در برخی از نقاط این ولایت سبب نگرانی شهروندان شده است، در کنار آن شماری از خبرنگارن زن در این ولایت از چالش‌هایی چون محدود شدن دسترسی به اطلاعات و تهدیدهای امنیتی در اثر افزایش حملات طالبان ابراز نگرانی می‌کنند.

طالبان از چهار روز به این طرف در بخش‌های غربی، شرقی و جنوبی شهر هرات حملات داشته اند و در برخی از مناطق این ولایت هنوزهم جنگ میان طالبان و نیروهای مردمی و امنیتی به شدت جریان دارد.

برخی از خبرنگاران هم‌زمان با این که از وضعیت بد امنیتی برای ادامه‌ی فعالیت‌های شان شاکی اند، از محدود شدن حق دست‌رسی به اطلاعات در وضعیت کنونی ابراز نگرانی می‌کنند.

برخی از خبرنگاران زن در هرات وضعیت کنونی را برای ادامه‌ی فعالیت‌های رسانه‌ای شان خطرناک عنوان می‌کنند.

عاطفه علی‌زاده، خبرنگار در یکی از رسانه‌های محلی هرات می‌گوید که روند دست‌رسی به اطلاعات در وضعیت کنونی در کشور به شدت مختل شده است.

به گفته‌ی او، نشر شایعات و اطلاعات نادرست در مورد وضعیت امنیتی کنونی مردم را بیشتر نگران ساخته است.

خانم علی‌زاده می‌گوید، در شرایط کنونی نیاز است تا خبرنگاران اطلاعات دقیق را در فضای مجازی یا رسانه‌ها نشر کنند تا مردم خاطر جمع باشند اما مسؤولان برای آنان پاسخ‌گویی نمی‌کنند و دروازه‌های بیشترنهادها در اثر جنگ بسته است.

وی می‌افزاید: «دشمن برای غیرنظامیان و به ویژه خبرنگاران هیچ رحمی ندارد و نهاد‌های حامی رسانه‌ها هیچ تعهدی در قبال خبرنگاران ندارند.»

او اضافه می‌کند که نهادهای حامی رسانه‌ها در کشور باید در شرایط جنگ کنار خبرنگاران باشند و در صورت احتمال سقوط ولایت‌ها خبرنگاران را به مناطق امن انتقال دهند.

در همین حال شماری از خبرنگاران زن در هرات می‌گویند که آنان سال‌های زیادی مبارزه کردند تا برای خود جایگاهی بسازند اما اکنون این مبارزه به تهدید جدی روبرو است.

حسینا عظیمی، یکی دیگر از خبرنگاران رسانه‌های محلی در هرات می‌گوید که در وضعیت امنیتی کنونی جان خبرنگاران به ویژه خبرنگاران زن به خطر مواجه است.

او از حکومت می‌خواهد تا نگرانی آنان را جدی گرفته و برای رفع تهدیدات امنیتی تلاش کند.

از سویی هم برخی از خبرنگاران زن از جامعه‌ی جهانی و مدافعان حقوق زنان می‌خواهند تا در شرایط کنونی برای زنان آسیب پذیر کشور توجه جدی داشته باشند.

آزیتا قادری، یکی دیگر از خبرنگاران رسانه‌های محلی هرات می‌گوید که در مورد آینده‌ی زنان آسیب پذیر در کشور باید از سوی کشورهای دیگر جهان تصمیم گرفته شود تا زندگی آنان به خطر مواجه نشود.

در یک روز گذشته دو تن از خبرنگاران هرات که برای جمع‌آوری اطلاعات در ساحه‌ی جنگ رفته بودند، زمانی که از نیروهای امنیتی فاصله گرفتند طالبان بالای موتر آنان شلیک کردند.

استوری کریمی، یکی ازین خبرنگاران می‌گوید که آنان با طالبان در مورد کارشان صحبت کرند و از آن گروه ویدیو تهیه کردند و پس از لحظاتی از قید آنان رها شدند.

او که از وضعیت بد امنیتی نگران است می‌گوید، پس از این تلاش می‌کند که از خانه موضوعات را پوشش دهد.

در این میان اما مسؤولان کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران در هرات می‌گویند که نگران شدت یافتن جنگ در این ولایت و بدتر شدن وضعیت کاری و امنیت خبرنگاران اند.

عاطفه غفوری، مسؤول بخش زنان کمیته مصونیت خبرنگاران در هرات می‌گوید که خواست آنان از جامعه‌ی جهانی این است که آزادی بیان را فراموش نکنند و برای تامین امنیت خبرنگاران تلاش کنند.

وی می‌افزاید: «این کمیته‌ برنامه‌های آموزشی در بخش مصونیت خبرنگاران برای تعداد زیادی از خبرنگاران در هرات داشته است.»

خانم غفوری می‌گوید که خبرنگاران برای مصونیت شان باید از رفتن به خط نخست جنگ جلوگیری کنند.

به گفته‌ی او، آنان برای گرفتن امنیت خبرنگاران تلاش می‌کنند.

این در حالیست که چندی پیش سفارت آمریکا اعلامیه‌ی را نشر کرد که در آن 2 هزار ویزای برای زنان آسیب پذیر صادر خواهد کرد اما روند صدور این ویزا تا کنون مشخص نشده است.

گزارش‌‌گر: بهشته عزیز

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا