خط تلفن رایگان 6767 فعال شد
خط تلفن رایگان 6767، برای مشورهدهی، ثبت و رسیدگی به شکایتهای زنان ازسوی وزارت امور زنان کشور فعال شد.
مسؤولان وزارت امور زنان افغانستان هدف از ایجاد این خط تلفن را رسیدگی به پروندههای خشونت در برابر زنان عنوان کرده و میگویند زنان متضرر از خشونت و کودکانی که به مراکز مشورهدهی و نهادهای عدلی دسترسی ندارند به وسیلهی این خط تیلفن میتوانند پروندههای شان را ثبت کنند.
رویا دادرس، سخنگوی وزارت امور زنان کشور میگوید که به وسیلهی این خط تیلفونی آمار خشونت در برابر زنان و کودکان کاهش خواهد یافت.
وی میافزاید: «تا کنون ما با زنان متضرر از خشونت تمیتوانستیم ارتباط مستقیم داشته باشیم اما پس از این میتوانیم با آنان صحبت کنیم و به مشکلات شان رسیدگی کنیم.»
خانم دادرس همچنان میگوید، آنان میتوانند با استفاده از این خط تیلفونی برای زنان و کودکان در سراسر کشور مشورههای حقوقی و روانی نیز داشته باشند.
به گفتهی خانم دادرس، آنان به مناطقی که در آن آنتندهی شبکههای تیلفونی نیست و یا مناطقی که تحت تصرف طالبان است نتوانسته اند تا کنون ارتباط مستقیم با زنان داشته باشند اما در آن مناطق شوراهای ولایتی فعال است که به صورت غیررسمی به زنان فعالیت میکند.
این درحالیست که مسؤولان در ادارهی امور زنان هرات از فعال نشدن واحدهای سومی این اداره در شهرستانهای هرات خبر میدهند.
انیسه سروری، رئیس امور زنان هرات در گفتوگویی با خبرگزاری بانوان افغانستان گفت که به دلیل نبود بودیجه تا کنون واحدهای سومی این اداره در شهرستانهای هرات ایجاد نشده است.
وی اضافه کرد که امیدواریها از ایجاد واحدهای سومی ادارهی امور زنان در شهرستانها در سال 1400 وجود دارد اما این واحدها تا کنون ایجاد نشده است.
در همین حال شماری از فعالان حقوق زن در هرات ایجاد خط تلفن رایگان را برای رسیدگی به شکایتهای زنان در کشور اقدام موثر میدانند.
فرشته یعقوبی، فعال حقوق زن در هرات میگوید که خشونت در برابر زنان تا کنون در کشور وجود دارد و مسؤولان باید به پروندههای زنان متضرر از خشونت رسیدگی کنند.
وی میافزاید: «ایجاد این مرکز میتواند در کاهش خشونت در برابر زنان موثر باشد اما شماری از زنان در شهرستانهای دور دست کشور به تکنولوژی دسترسی ندارند.»
به گفتهی خانم یعقوبی، همهی زنان در کشور در مورد این مرکز آگاهی ندارند و باید برای آنان آگاهیدهی صورت گیرد.
او همچنان میگوید که زنان در شهرستانهای دور دست کشور به تکنولوژی دسترسی ندارند و نمیتوانند از این خدمات مستفید شوند.
از سویی هم برخی از فعالان حقوق زن میگویند درکنار ایجاد این مراکز مسؤولان برنامههای آگاهیدهی بیشتری را باید در شهرستانهای دوردست کشور برای زنان برگزار کنند تا خشونت کاهش پیدا کند.
فاطمه فراهی، یک دیگر از فعالان حقوق زن در هرات میگوید که مسؤولان باید زنان متضرر از خشونت را از لحاض اقتصادی حمایت کنند.
وی میافزاید: «اگر زنان از لحاض اقتصادی حمایت شوند مورد خشونت قرار نخواهند گرفت.»
به گفتهی خانم فراهی، برگزاری برنامههای آگاهیدهی و ایجاد مرکز خط تلفن تا جایی میتواند در بخش کاهش خشونت در برابر زنان مفید واقع شود.
این درحالیست که بر ساس اطلاعات وزارت مخابرات و تکنولوژی معلوماتی کشور، هم اکنون زنان 26 درصد کمتر از مردان از تکنولوژی استفاده میکنند.
گزارشگر: بهشته عزیز