انتقاد آموزگاران از آغاز مکتبها در وضعیت امنیتی کنونی
از دوم ماه اسد، دروازههای مکتبهای دولتی و خصوصی باز شد و قرار از ششم ماه جاری، آزمونهای دانشآموزان صنف اول تا دوازدهم آغاز شود. شماری از آموزگاران اما آغاز مکتبها در وضعیت امنیتی کنونی را چالشزا عنوان میکنند.
برخی از این آموزگاران میگویند که آغاز درسهای مکتب در وضعیت امنیتی کنونی و در صورتی که تضمینی برای تامین امنیت آموزگاران و دانشآموزان وجود ندارد خالی از خطر نیست.
مدینه اعظمی، یکی از آموزگاران در شهرستان انجیل میگوید مکتبی که در آن تدریس میکند در یکی از قریههای دور است و پس از بهمریختن اوضاع امنیتی برای او دشوار است تا به وظیفه اش ادامه دهد. به گفتهی او، هر آن ممکن است که طالبان به قریه حمله کنند.
او میافزاید زمانیکه طرح باز شدن مکتبها از سوی حکومت عملی میشود باید فکری به حال تامین امنیت آموزگاران نیز کرده باشند.
شکیبا احمدی از دیگر آموزگاران در شهرستان گذره است. او میگوید ناامنی روز به روز در این شهرستان افزایش مییابد. به گفتهی او، گذره یکی از شهرستانهای ناامن هرات است و در وضعیت امنیتی کنونی برای او دشوار است که به وظیفه اش ادامه دهد.
او میگوید هر روز زمانی که به مکتب میرود تا وقت آمدن همه نگران او اند.
این آموزگار میافزاید در بسیاری از مناطق گذره طالبان حضور دارند و احتمال درگیری میان این گروه و نیروهای حکومتی وجود دارد و این احتمال آنان را نگران کرده است.
نفیسه نیز در یکی از شهرستانهای هرات آموزگاران است او میگوید از زمانی که ناامنیها در کشور افزایش یافته است، رفت و آمد او به مکتب دشوارتر شده است.
او میگوید در راه مکتب امنیت ندارد و هر آن ممکن است که طالبان به مکتب آنان حمله کنند. نفیسه از حکومت میخواهد تا برای تامین امنیت مراکز آموزشی در کشور تدبیری بسنجند.
به باور او، وضعیت امنیتی در کشور و به ویژه هرات روز به روز بدتر میشود آغاز روند آموزشی بدون تلاش برای تامین امنیت آموزگاران و دانشآموزان درست نیست.
مسؤولان در ریاست معارف ولایت هرات اما میگویند که طالبان تا کنون در مناطق زیر حاکمیت شان محدودیتی در قسمت آموزش و پرورش وضع نکرده اند.
ذکریا رحیمی، رییس ادارهی معارف هرات میگوید بسیاری از مکتبهای ولایت هرات در مناطق زیر حاکمیت طالبان قرار دارد و تا کنون از سوی این گروه محدودیتی بر روند آموزشی وضع نشده است.
آقای رحیمی میافزاید در گذشته هم طالبان در برخی از شهرستانهای هرات فعالیت داشته اند و ممانعتی برای دروس دانشآموزان وضع نشده بود.
او امیدوار است که ازین پس نیز محدودیتی از سوی گروه طالبان بر روند آموزشی وضع نشود.
به گفتهی آقای رحیمی، در حدود بیش از 60 درصد مکتبهای هرات در شهرستانها وجود دارد.
این در حالیست که هماکنون از میان 19 شهرستان در هرات، 15 شهرستان زیر حاکمیت طالبان است. هر چند مسؤولان میگویند طالبان در مناطق زیر حاکمیت شان بر روند آموزشی لطمهیی وارد نکرده اند اما روشن نیست که چه زمانی آموزگاران و دانشآموزان میتوانند با خاطری آسوده به آموزش بپردازند.
گزارشگر: سیمین صدف