واکنش مردم به نشر خبرهای جعلی؛ رسانه‌ها خبرها را به موقع نشر کنند

همزمان با افزایش ناامنی‌ها در کشور نشر خبرهای جعلی و شایعه‌پراگنی‌ها در شبکه‌های اجتماعی نیز زیاد شده است. برخی از شهروندان می‌گویند نشر اخبار جعلی سبب روان‌پریشی آنان شده است و اطلاع‌رسانی باید در وضعیت بحران مدیریت شود.
شماری از شهروندان در هرات می‌گویند که در این اواخر سقوط برخی از شهرستان‌های این ولایت آنان را نگران ساخته اما نشر اخبار جعلی در شبکه‌های اجتماعی، روی روان آنان تاثیر بدی گذاشته است.
ثریا محمدی، یکی از شهروندان هرات از مردم می‌خواهد تا از نشر خبرهای جعلی در مورد وضعیت امنیتی کشور خودداری کنند.
خانم محمدی می‌افزاید: «هر روزه در فیس‌بوک خبرهای نشر می‌شود که هیچ‌کدام حقیقت ندارد و در این شرایط حساس بدتر روحیه مردم را خراب می‌کند.»
به گفته‌ی او، رسانه‌ها باید تلاش کنند تا اخبار درست را به موقع نشر کنند تا از نشر خبرهای جعلی جلوگیری شود.
در همین حال شمار دیگری از شهروندان می‌گویند که برخی افراد در شبکه‌های اجتماعی بدون آگاهی خبرهایی نشر می‌کنند که مردم را نگران می‌سازد.
زینب انوری، یکی دیگر از شهروندان هرات نشر شایعه و اخبار جعلی در مورد وضعیت امنیتی کشور را یکی از عوامل افسردگی می‌داند.
او می‌گوید: «نشر خبرهای جعلی در شبکه‌های اجتماعی سبب ترس و وحشت ما شده است.»
از سویی هم برخی از شهروندان می‌گویند افرادی این اخبار را نشر می‌کنند که آگاهی کامل در مورد اوضاع امنیتی کشور ندارند.
فاطمه، یکی دیگر از شهروندانی است می‌گوید مسؤولان باید مانع نشر اخبار جعلی در مورد وضعیت امنیتی کشور شوند.
به گفته‌ی او، شماری از شهروندان به دلیل ناآگاهی شایعه‌ها را باور می‌کنند و به افراد دیگر هم انتقال می‌دهند که این سبب افزایش نگرانی مردم می‌شود.
در همین حال مسؤولان در اداره‌ی محلی هرات می‌گویند که وضعیت امنیتی کنونی کشور به کمک نیروهای امنیتی تغییر خواهد کرد و مردم نباید در این مورد نگران باشند.
جیلانی فرهاد، سخن‌گوی والی ولایت هرات می‌گوید که شایعه‌‌پراکنی در مورد وضعیت امنیتی در شبکه‌های اجتماعی سبب روان پریشی مردم می‌شود و آنان را پیش از حد در مورد شرایط کشور نگران می‌سازد.
به گفته‌ی او، نیروهای امنیتی تلاش دارند تا اقداماتی را در بخش سرکوب دشمن در شهرستان‌ها روی دست گیرند.
وی می‌افزاید: «شایعات جنگ روانی است که به هدف ایجاد نگرانی، بی‌ثبات سازی و کندکردن روند ارایه‌ی خدمات به جامعه نشر می‌شود.»
او هم‌چنان می‌گوید که رسانه‌ها و مردم نباید شایعات را باور کنند.
این در حالیست که کارشناسان رسانه‌های جدید می‌گویند نشر اطلاعات نادرست و اخبار جعلی در زمان جنگ ممکن است جان انسان‌ها را به خطر مواجه کند.
فیصل کریمی، استاد دانشگاه می‌گوید عدم اطلاع‌‌رسانی سریع و درست و نبود پاسخ‌دهی لازم از رویدادها سبب نشر شایعه و خبرهای جعلی در شبکه‌های اجتماعی می‌شود.
وی می‌افزید، در شرایط بحران مردم بیش از هر زمانی به اطلاعات نیاز دارند.
به گفته‌ی آقای کریمی، واحدهای اطلا‌ع‌رسانی و پاسخ‌دهی نیروهای امنیتی و حکومت در شرایط جنگ باید اطلاع‌رسانی سریع، شفاف و کامل را انجام دهند و رسانه‌ها باید با اتکا به منابع رسمی اطلاعات را نشر کنند.
آقای کریمی هم‌چنان می‌گوید، به دلیل این که حکومت پاسخ‌دهی ندارد و رسانه‌ها اطلاع‌رسانی نمی‌کنند مردم در معرض اخبار جعلی و شایعه‌ها قرار می‌گیرند.
این درحالیست که تا کنون ۱۹۶ شهرستان در کشور از سوی طالبان تصرف شده است و جنگ در شماری از ولایت‌ها جریان دارد.

گزارشگر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا