در مورد بیماری قارچ سیاه چه می‌دانید؟

قارچ سیاه، بیماری است که به تازگی‌ واقعات مثبت آن در افغانستان ثبت شده است. از آغاز شیوع موج سوم کووید-19 تا کنون در کشور آمار مبتلایان و جان‌باخته‌گان در اثر این ویروس افزایش یافته‌ است و موارد مثبت بیماری قارچ سیاه پس از شیوع موج سوم کووید-19 در کشور ثبت شده است. مردم در سراسر کشور از افزایش رویدادهای مثبت این بیماری نگران اند. برای بحث بیشتر در مورد بیماری قارچ سیاه و علایم آن خبرگزاری بانوان افغانستان با احمدشاه مشفق، متخصص بخش داخله در هرات گفت‌وگویی ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.

پرسش: بیماری قارچ سیاه چیست؟

پاسخ: قارچ سیاه یک نوع بیماری است که در خاک و آب آلوده، گیاه‌ها و میوه‌های پوسیده شده وجود دارد و به طریقه‌های متفاوتی در وجود افراد رشد می‌کند و میزان مرگ‌ومیر این بیماری بالا است.

پرسش: افراد چگونه به این بیماری مبتلا می‌شوند؟

پاسخ: این بیماری از تماس با خاک آلوده و میوه‌های کپک زده وارد بدن افراد می‌شود و به سیستم تنفسی افراد صدمه می‌زند وبه شکل لکه‌های سیاه رنگی در دهن و بینی و جای زخم افراد ایجاد می‌شود. در کشور ما این بیماری افرادی را مصاب کرده است که به کووید-۱۹ مبتلا بوده اند و در هنگام تداوی از داروهایی به نام دگزامتازون استفاده کرده اند که مقاومت بدن شان را پایین آورده است بنابر این بیماری قارچ سیاه افرادی را مبتلا می‌کند که مقاومت بدن شان در اثر بیماری پایین آمده باشد.

پرسش: این بیماری چه علایمی دارد؟

پاسخ: وقتی بیماری قارچ سیاه به غشای مخاطی نفوذ کرد، جای زخم افراد را سیاه می‌کند و در دهن و بینی افراد لکه‌های سیاه رنگی را ایجاد می‌کند و اگر این بیماری به چشم رسید، چشم را کور می‌کند.

پرسش: میزان مرگ‌ومیر در اثر این بیماری چقدر است؟

پاسخ: از آن‌جایی که این بیماری زیاد خطرناک است، 55 درصد وفیات دارد و در هر 100 نفری که به این بیماری مبتلا می‌شوند، 53 تن شان جان خود را از دست می‌دهند بنابر این مردم باید مواظب باشند.

پرسش: بیماری قارچ سیاه ساری است؟

پاسخ: این بیماری ساری نیست و از یک فرد به فرد دیگر سرایت نمی‌کند مگر این که آب دهن فرد بیمار به بینی، دهن و چشم افراد سالم انتقال کند.

پرسش: برای جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری چه باید کرد؟

پاسخ: افراد برای این که به این بیماری مصاب نشوند باید نکات بهداشتی را رعایت کنند، از فردی که به این بیماری مبتلا اند دور باشند و اگر به این بیماری مبتلا شدند داروهای ضد قارچ استفاده کنند.

 ترتیب: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا