موتورسواری، رویایی رو به نابودی برای دختران

در جاده‌های خاکی و ناهموار شهرستان کرخ با شور و اشتیاق موتورسواری می‌کند. از دور همانند مردان است و زمانی که نزدیک‌تر می‌شود سیمای زنانه‌اش هویدا می‌شود. او سه سال پیش دور از چشم خانواده با تمام شور و اشتیاق به آموزش موتور سواری آغاز کرد و تا مدت زیادی در سطح شهرستان کرخ گشت و گذار می‌کرد اما اکنون به دلیل چالش‌های امنیتی محدودتر شده است.

نازنین می‌گوید زمانی‌که موتورسواری را آموخت چندین نفر را در زمان مریضی به شفاخانه انتقال داد و برای خرید لوازم خانه نیز خودش بیرون می‌رفت.

نازنین می‌گوید رانندگی را دوست و هم این که به او احساس استقلالیت می‌دهد.

او اما حالا موتورسواری نمی‌کند و دلیل آن را سطح فرهنگ پایین جامعه و چالش‌های امنیتی بیان می‌کند.

چالش‌های اجتماعی، دیدگاه‌های بسته و محدود و افکار جنسیت‌زده در جامعه‌ی افغانستانی سبب شده است تا زنان از حقوقی چون رانندگی محروم شوند.

رویایی که باید فراموش شود.

فایزه از دیگر دختران هراتی است که با چالش‌های زیادی توانست موتور سواری بیاموزد. او می‌گوید با موتر سیکلیت پلاستیکی پدرش که برای برادرش گرفته بود موتور سواری را یاد گرفت.

او می‌گوید: «با این که با صد آرزو و ارمان موتورسواری را یاد گرفتم اما زمانی که با موتور بیرون می‌شدم، خیلی از مردم به شکل عجیبی به من می‌دیدند.»

با این که فایزه حمایت خانواده اش را برای آموزش موتورسواری و استفاده از موتور با خود داشت نیز این گشت و گذارهایش دیری نپایید.

او می‌گوید خانواده‌اش او را یاری می‌کردند اما دیدگاه‌های منفی جامعه آزارش می‌داد.

فایزه امیدوار است روزی این موانع از سر راه زنان برداشته شود تا بتوانند به راحتی و بدون دغدغه موتور سواری کنند.

عادله اما موتور سواری را از خواهر کوچک‌ترش آموخته است. او نیز می‌گوید علاقه‌ی خاصی به موتور سواری دارد اما تهدیدات امنیتی سبب محدود شدن اش شده است.

به باور عادله جامعه‌ی هرات به قدری بسته است که حتی برخی از زنان نیز زمانی که او را در حالت موتور سواری می‌بینند به او انتقاد می‌کنند.

به گفته‌ی عادله این دیدگاه که زنان باید در خانه باشند و به کارهای خانه برسند هنوز در میان مردم وجود دارد و این سبب می‌شود تا زنان هیچ‌گاهی نتوانند مستقل شوند.

محدودیت‌های زنان برای رانندگی ویژه‌ی افغانستان نیست و زنان در ایران نیز از بایسکل و موتورسواری محروم اند و زنان در عربستان نیز برای زمان طولانی از رانندگی منع بودند سه سال پیش این محدودیت‌ها تا حدودی برداشته شد. در افغانستان اما زنان محدودیت سیاسی ندارند و این دیدگاه‌های منفی جامعه است که زنان را از رسیدن به علایق شان باز می‌دارد.

گزارش‌گر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا