افزایش میزان زاد و ولد در هرات؛ مسؤولان: جمعیت باید کنترل شود

بر اساس آماری که مسؤولان در زایشگاه هرات به دست می‌دهند، آمار ولادت‌ها طی دو ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

مسئولان این زایشگاه دلیل افزایش آمار ولادت‌ها در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ را دلایلی چون قرنطینه، شیوع ویروس کرونا و زایمان در خانه در سال 1399 عنوان می‌کنند.

سعیده سعید مسؤول زایشگاه هرات به خبرگزاری نشانه می‌گوید؛ آمار ولادت‌ها در دو ماه نخست سال جاری 1 هزار بیشتر از دو ماه نخست سال گذشته است.

بر اساس گفته‌های خانم سعید، در دو ماه نخست سال جاری خورشیدی آمار ولادت‌ها به 4هزار و 8صد و 69 مورد می‌رسد در حالی‌که در دو ماه نخست سال گذشته 3هزار و 4 صد و 67 مورد بوده است.

او می‌افزاید: «تفاوت آمار به‌دست آمده ولادت‌ها در دو ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته در حدود یک هزار است.»

به گفته‌ی مسؤول زایشگاه هرات، آمار ولادت‌ها در کل سال 1399، 23 هزار و 2صد و 16 مورد بوده است، در حالی‌که این آمار در سال 1398، 26 هزار و 8 مورد بوده است.

وی می‌افزاید: اگر این جریان ادامه یابد تفاوت چشم‌گیری در آمار ولادت‌ها در پایان سال جاری وجود خواهد داشت. به باور خانم سعید زنان باید پیامدها و چالش‌های فرزند زیاد آگاه شوند.

خانم سعید افزود، مراجعه‌ی زنان باردار به شفاخانه‌ها بسته‌گی به میزان آگاهی خانواده‌ها از مزایای زایمان در شفاخانه، اوضاع امنیتی ولایات و فاصله بین محل اقامت مریضان و شفاخانه است.

متخصصان در بخش زنان و زایمان به این باور اند که آگاهی کم خانواده‌ها از روش‌های نوین جلوگیری از بارداری و اعتقاد مردم به مسائل شرعی، از عواملی‌ست که باعث رشد نفوس و ازدیاد ولادت‌ها می‌شود.

ملکه پیغام متخصص زنان و زایمان می‌گوید؛ آگاهی از روش‌های نوین جلوگیری از بارداری می‌تواند کاهش قابل ملاحظه‌ی را در میزان زاد و ولد به وجود آورد.

به گفته او، زنانی که در مرکز شهرها زندگی می‌کنند از طریق تبلیغات و رسانه‌ها از این روش‌ها آگاهی می‌یابند. در شهرستان‌ها اما زنان کم‌تر آگاهی‌های لازمه را از روش‌های جلوگیری از بارداری دریافت می‌کنند و نقش کم رنگ‌تری در تنظیم  خانواده‌های شان دارند.

با این حال فعالان حقوق زن در ولایت هرات نیز افزایش آمار زاد و ولد را نگران‌کننده می‌دانند.

فرشته یعقوبی فعال حقوق زنان در ولایت هرات، افزایش میزان زاد و ولد را در کشور فقیری چون افغانستان نگران‌کننده می‌داند و می‌گوید؛ افزایش تولدات در خانواده‌ها افزایش فقر را به دنبال دارد.

او به این باور است که خانواده‌های این  نوزادان نمی‌توانند در آینده تربیت درست وتغذیه‌ای سالم برای فرزندان شان فراهم کنند.

خانم یعقوبی می‌افزاید وجود چنین وضعیتی بیان‌گر یک فاجعه بزرگ است و باید  ولادت‌ها و فرزندآوری از طرف خانواده‌ها مدیریت شوند که این موضوع می‌تواند هم بر اقتصاد خانواده‌ها و هم اقتصاد جامعه داشته باشد.

وی باور دارد، اگر آگاهی‌های لازمه در مورد روش‌های‌ جلوگیری از بارداری برای همه‌ی خانواده‌ها داده شود میزان زاد و ولد کاهش یافته و تصمیم‌گیری در مورد فرزندآوری در بین خانواده‌ها افزایش می‌یابد.

این در حالیست که بر اساس آخرین آمار وزارت اقتصاد کشور، میزان فقر در افغانستان 4 درصد افزایش یافته است. بر اساس گزارش این وزارت میزان فقر در شهرها 4 درصد و در میان کوچی‌ها 3 درصد افزایش یافته است و دلیل آن وضع محدودیت و قرنطینه به دلیل شیوع کووید-19 در سال 1399 بوده است.

گزارش‌گر: سونم عثمانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا