چرا واکسن کووید-19 برای زنان باردار توصیه نمیشود؟
پس از این که کشورهای هند و چین مقداری واکسن برای مبارزه با کووید-19 به افغانستان اهدا کردند، وزارت صحت عامه کشور تطبیق این واکسن را برای زنان باردار ممنوع کرد، برخی از متخصصان زنان و زایمان در هرات نیز تطبیق این واکسن را برای زنان باردار توصیه نمیکنند، برای این که بدانیم این واکسن روی سلامت جسمی زنان باردار و جنین چه تاثیراتی دارد، خبرگزاری بانوان افغانستان با هما نیکسیر، متخصص زنان و زایمان گفتوگویی را ترتیب داده است که در ادامه میخوانید.
پرسش: چرا واکسن کووید-19 برای زنان باردار توصیه نمیشود؟
پاسخ: همهی واکسنها عوارض جانبی دارند. تا کنون ثابت نشده که واکسن کرونا روی سلامت جسمی چه افرادی تاثیری منفی خواهند گذاشت و تحقیقات در مورد این واکسنها هنوز کامل نشده به همین دلیل تا زمانی که صحی بودن این واکسن برای زنان باردار و جنین ثابت نشود، این واکسن برای زنان باردار تطبیق نخواهد شد زیرا احتمال دارد برای جنین عوارضی ایجاد کند و یا سبب سقط جنین شود.
پرسش: بجز از زنان باردار این واکسن برای چه افردای نباید تطبیق شود؟
پاسخ: واکسن کووید-19 که از هند برای کشور ما کمک شده بود حتی برای زنان شیرده هم تطبیق نمیشد اما واکسن که از چین اهدا شده است تنها برای زنان باردار توصیه نمیشود و زنان شیرده میتوانند این واکسن را تطبیق کنند.
پرسش: خطرات ناشی از کووید-19 برای زنان باردار چیست؟
پاسخ: براساس تحقیقات، کووید-19 برای زنان باردار و دیگر افراد تاثیرات مشابه داشته است به این معنی که زنان باردار هنگام مبتلا شدن به این ویروس مانند دیگر افراد تب، جاندردی و سرفه را تجربه میکنند اما این ویروس خطرات جدی برای مادر و کودک دارد و ممکن است سبب توقف رشد جنین و زایمان پیش از وقت شود.
پرسش: برای این که زنان باردار به این ویروس مبتلا نشوند چه راهکارهایی توصیه میکنید؟
پاسخ: تا کنون واکسن مناسب برای زنان باردار ساخته نشده است تا مقاومت آنان را در مقابل این ویروس بالا ببرد و تنها راهی که برای آنان توصیه میشود این است که خود را قرنطین کرده، نکات بهداشتی را رعایت کنند و مقدار کافی ویتامین و پروتین مصرف کنند.
پرسش: برای زنان بارداری که به این ویروس مبتلا شدند چه توصیههای میکنید؟
پاسخ: آنان در قدم نخست باید خونسردی شان را حفظ کنند، در خانه بمانند، از مایعات و غذاهای مقوی استفاده کنند و در صورت داشتن علایم شدید با یکی از متخصصان زنان و زایمان در تماس باشند.
پرسش: اگر زنان پس از زایمان به این ویروس مبتلا شدند چگونه باید از شیوع این بیماری به کودکان شان جلوگیری کنند؟
پاسخ: آنان میتوانند با کودکان شان ارتباط داشته باشند و یا به آنان شیر دهند. تحقیقات ثابت کرده است که اگر زنان ماسک بپوشند، دستان شان را با آب صابون بشویند و به کودک شان شیر دهند این ویروس به کودک منتقل نمیشود.
ترتیب: بهشته عزیز