ادارۀ ملی احصائیه: نزدیک به دومیلیون کودک در افغانستان کار می‌کنند

بر اساس آمار اداره‌ی ملی احصاییه‌ و معلومات افغانستان یک میلیون و هشت صد هزار کودک در افغانستان کار می‌کنند.

بر اساس قانون حمایت از کودکان در کشور، افراد کم‌تر از سن 18 سال کودک به شمار می‌روند. افغانستان در سال 1994 یعنی 27 سال پیش سند کنوانسیون حقوق کودک ملل متحد را پذیرفت و دو سال پیش مجلس نمایندگان قانون حمایت از کودک را تصویب کرد، با این حال، هنوز هم کودکان با چالش‌های زیادی مواجه اند.

با این‌که پیشرفت‌های چشم‌گیری در بخش دسترسی به خدمات صحی و تعلیم و تربیه برای دختران و پسران صورت گرفته است، هنوز هم میلیون‌ها کودک در افغانستان از حقوق اساسی شان به شمول حق زندگی، حق صحت، حق آموزش و حق تفریح محروم اند.

فعالان حقوق زن نیز وجود نزدیک به دو میلیون کودک کارگر در کشور را نگران‌کننده عنوان می‌کنند.

فرشته یعقوبی، فعال حقوق زن وجود کودکان کارگر را برای آینده‌ی کشور خطرناک می‌داند.

او می‌گوید حتی ممکن است آمار بیشتر ازین چیزی که اعلان شده باشد. به گفته‌ی وی، وجود کودکان کار برای آینده‌ی کودکان و کشور نگران‌کننده است.

به باور وی، نیاز است تا حکومت نهادهای حامی کودکان برای بهبود وضعیت این کودکان توجه جدی داشته باشند.

مسؤولان در کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان هرات اما از وجود 11 هزار کودک کار در هرات خبر می‌دهند.

میرویس امینی، سرپرست کمیسیون مستقل حقوق بشر در هرات می‌گوید آمار کودکان کار در هرات و در کل کشور رقم بالا و نگران‌کننده است.

به گفته‌ی آقای امینی، کار کودکان مصداق نقض حقوق بشر است. او می‌افزاید که تنها در سطح شهر و شهرستان‌های امن هرات 11 هزار کودک کارگر وجود دارد که این آمار بلند و نگران‌کننده است.

آقای امینی می‌افزاید که کمیسیون مستقل حقوق بشر در تلاش است تا توجه مووسسات و نهادهای حامی این کودکان را جلب کند تا وضعیت این کودکان بهبود یابد.

به گفته‌ی آقای امینی، این کمیسیون در تلاش است تا کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست از سوی پرورش‌گاه‌ها و محیط‌های حمایتی تحت پوشش قرار گیرند، اما مشکلی که وجود دارد تعداد پذیرش این مراکز کم است و برای این تعداد کودکان کافی نیست.

آگاهان حقوقی در هرات نیز این آمار را نگران‌کننده می‌دانند.

احمدرفیع نادری، مسؤول انجمن مستقل وکلای مدافع هرات می‌گوید فعالیت در صفوف نیروهای نظامی، کار در شرکت‌های تولیدی و دیگر فعالیت‌های شاقه برای کودکان در قانون کشور ممنوع است.

به گفته‌ی او، آگاهی کم خانواده‌ها از پیامدهای منفی کار برای کودکان، مهاجرت، جنگ و فقر سبب می‌شود تا کودکان به کار شاقه روی آورند.

آقای نادری هم‌چنان می‌گوید که حکومت باید برای حمایت از حقوق کودکان برای آنان زمینه‌ی آموزش حرفه را فراهم سازد تا مانع کار شاقه برای کودکان شود.

کودکان هم‌چنان از تاثیرات منفی حملات بر مکتب‌ها و شفاخانه‌ها، انفجار مواد منفجر ناشده جنگ متاثر می‌شوند و در معرض استخدام و استفاده طرف‌های درگیر در جنگ و خشونت جنسی قرار می‌گیرند.

گزارش‌گر: سیمین صدف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا