چگونه ازدواج سالم و مؤفقی داشته باشیم؟

زیربنایی‌ترین نهاد اجتماعی، خانواده است که با ازدواج تشکیل می‌شود، افزایش روز‌افزون آمار طلاق این نهاد اجتماعی را امروزه بیشتر از هر چیز تهدید می‌کند. شماری از جوانان می‌گویند که داشتن معلومات لازم در مورد زندگی مشترک قبل از ازدواج، سبب می‌شود که ازدواج سالم و موفق باشد و از طلاق جلوگیری شود.

به باور برخی از جوانان دانستن مولفه‌های مهم زندگی مشترک قبل از ازدواج، می‌تواند زوج‌ها را برای داشتن زندگی مشترک موفق کمک کند و میزان طلاق را کاهش دهد.

شماری از جوانان معتقد‌اند؛ ازدواج موفق حاصل تعمق، تفکر زن و مرد در مورد نکات مهم زندگی مشترک است.

سمیه نوری، یک سال از عروسی‌اش می‌گذرد، به گفته‌ی او اکنون زندگی مشترک موفقی دارد. می‌گوید قبل از ازدواج برای این‌که ازدواج موفقی داشته باشد برنامه‌ریزی همراه با مطالعه زیاد در مورد زندگی مشترک داشته است.

او می‌گوید: «از دید من برای هر دختر و پسر لازمه که قبل از ازدواج با مطالعه و برنامه‌ریزی مشخص سراغ آغاز زندگی مشترک بروند.»

شماری دیگری از جوانان به این باور‌اند که قبل از ازدواج تفکر و جستجو راه‌های مناسب برای داشتن زندگی مشترک موفق می‌تواند از متلاشی شدن ازدواج جلوگیری کند.

مرسل نادری، می‌گوید ازدواج‌های ناموفق حاصل ناآگاهی دختر و پسر در مورد زندگی مشترک است.

وی می‌گوید: «به‌عنوان یک جوان سعی می‌کنم قبل از ازدواج در مورد مسایل مهم زندگی مشترک معلومات حاصل کنم تا این‌که پس از ازدواج به بن‌بست نخورم و زندگی خوبی در کنار همسر خود داشته باشم.»

از سویی شماری هم به این باور‌اند که ازدواج ناآگاهانه تبعات منفی را در پی دارد.

یونس اسلمی، می‌گوید در مورد این‌که چگونه می‌توان یک زندگی مشترک موفق داشت، در تلاش کسب معلومات است.

او می‌گوید: «خوب می‌دانم که ازدواج بدون در نظرداشت و دانستن برخی از مولفه‌های مهم در زندگی مشترک، عاقبت خوبی ندارد، روی این منظور همیشه در پی راه‌های مناسب برای داشتن زندگی مشترک موفق هستم.»

با این حال آگاهان امور اجتماعی به این باور‌اند؛ نقش جوانان در تصمیم‌گیری‌های زندگی و آگاهی در مورد زندگی مشترک می‌تواند تاثییرات مثبتی در جامعه داشته باشد.

به باور کارشناسان امور خانواده، مشاوره در مراحلِ  قبل، حین و پس از ازدواج بسیار مؤثر است و می‌تواند از آمار ازدواج‌های ناموفق و به تبع آن آسیب‌هایی چون طلاق، کودک‌آزاری، خشونت‌های خانوادگی، اعتیاد، همسرآزاری بکاهد.

محمد فرید فائز، استاد دانشکده‌ی روانشناسی دانشگاه هرات می‌گوید، از آنجایی‌که انسان‌ها نمی‌توانند در همه‌ی حوزه‌ها تخصص داشته باشند نیاز است تا پیش از وارد شدن به زندگی مشترک مسایلی را در ارتباط با ازداج و تشکیل زندگی بدانند.

آقای فرید می‌افزید، هدف از مراجعه نزد مشاور خانواده این نیست که مشاور می‌تواند یک زندگی بدون مشکل و خوب را به دختر و یا پسر تضمین کند بل؛ مشاوره‌های قبل و بعد از ازدواج می‌تواند در حل مشکلات احتمالی زندگی مشترک کارساز باشد.

نگرانی‌ها از افزایش ازدواج‌های ناموفق در حالی مطرح می‌شود که آمار طلاق در کشور در حال افزایش است.

گزارشگر: ضیاگل عظیمی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا