نگرانی‌ها از افزایش خشونت بر زنان در نیمروز

عکس برگرفته از وبسایت کهندژ

گزارشگر: مرضیه حسینی

خشونت‌ها در ولایت نیمروز رو به افزایش است. مسوولان ریاست امور زنان این ولایت  می‌گویند از شروع سال روان تا کنون بیش از صد مورد خشونت علیه زنان در این اداره به ثبت رسیده که درصدی بالای آن را خشونت‌های خانوادگی تشکیل می‌دهد.

آمنه حکیمی رییس امور زنان ولایت نیمروز می‌گوید ازآغاز سال روان تا کنون ۱۱۱ مورد خشونت  در این اداره به ثبت  رسیده  است درحالی‌که  این آمار درسال پار ۱۰۸ مورد بوده است که این خود بیانگر افزایش خشونت‌ برزنان است..

او هم‌ چنان گفت:« اعتیاد مرد خانواده به مواد مخدر در این ولایت یکی از عمده ترین  موارد افزایش خشونت‌هایی است که علیه زنان صورت می‌گیرد.»

بنا به گفته‌های خانم حکیمی، بسیاری از زنان در این ولایت از اعتیاد شوهران­  یا یکی از اعضای خانواده رنج برده، مورد اذیت و آزار روحی و جسمی قرار می‌گیرند .

او می­‌گوید:« برای بسیاری از خانواده‌ها برنامه‌های آگاهی‌دهی از حقوق زنان صورت گرفته است، اما آمار خشونت‌ها در این ولایت هم‌چنان رو به افزایش است.»

نپرداختن نفقه، ازدواج‌های زیر سن و اجباری و لت و کوب در رده بالایی از خشونت‌هایی است که از سوی مسوولان ریاست امور زنان د ر این ولایت عنوان می‌شود.

در همین  حال شماری از فعالان مدنی از افزایش آمار خشونت‌ها ابراز نگرانی کرده و می‌گویند جهت کاهش این پدیده  طی سیزده سال گذشته هیچ توجهی از سوی دولت و نهاد‌های مسوول صورت نگرفته است.

شاه گل گل­زاده یکتن از فعالان مدنی در این ولایت می‌گوید، به نام زنان پروژه‌های بزرگی گرفته شده اما هیچ نهاد و موسسه‌ایی که در راستای حمایت از زنان در این ولایت فعالیت کند وجود نداشته و دولت هم هیچ توجهی در این زمینه ندارد.

شهر بانو یکتن از فعالان مدنی در این ولایت به این باور است که فقر اقتصادی خانواده‌ها منجر به خشونت‌های خانوادگی شده، موضوعی که بارها از سوی شماری از زنان فعال مدنی در این ولایت گفته شده است.

او می‌گوید:« فقر اقتصادی، نبود کار، پایین بودن سطح فرهنگی شماری از خانواده‌ها، عدم تطبق قانون همواره دامن گیر زنان این ولایت بوده که سبب افزایش آمار خشونت‌ها شده است.»

این فعالان مدنی نقش علما را در از بین بردن و کاهش پدیده خشونت موثر می‌دانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا