استرس در دانشجویان را مدیریت کنیم
منبع: بست کالجز
ترجمه: زهرا بهرهمندی
بخش دوم و پایانی
علل استرس در دانشگاه
محصلان به شیوههای مختلفی به عوامل استرسزا پاسخ میدهند و همه آنها شرایط یکسانی را استرسآور نمیدانند. با این حال، بعضی موقعیتها تقریبا همیشه استرسزا هستند. عوامل استرسزا برای محصلین اینها هستند:
امور مالی
برخی از محصلان هنگام تحصیل در دانشگاه کار میکنند تا فیس بالا و هزینههای سکونت خود را تامین کنند. با این حال، بسیاری از مشاغل نیمهوقت فقط معاش اندکی به نویادها پرداخت میکنند. اگر از نظر اقتصادی مشکل دارید، با امور مالی محصلان صحبت کنید تا ببینید آیا شرایط دریافت کمک هزینه و وام را دارید یا خیر.
سطوح جدید استقلال فردی
علاوه بر صنوف، امتحانات و ملاقات با افراد جدید، محصلان همچنین باید با بزرگ شدن کنار بیایند. محصلان خارج از کشور ممکن است برای اولین بار در زندگی خود دور از خانه خود زندگی کنند که به راحتی میتواند منبع استرس مداوم شود.
زندگی در میان افراد بیگانه
محصلانی که تازه وارد دانشگاه میشوند اغلب احساس انزوا میکنند، خصوصا اگر در یک شهر یا ولایت ناآشنا باید تحصیل کنند. بعضی از محصلان به طور طبیعی شرمگین هستند و در یافتن دوستان جدید مشکل دارند.
زندگی با هماتاقیها
ممکن است بسیاری از محصلان عادت به تقسیم اتاق با شخص دیگری نداشته باشند، خصوصا اگر هماتاقی آنها فردی باشد که هیچ او را نمیشناسند. این وضعیت میتواند استرس طبیعی زندگی در دانشگاه را تشدید کند.
کارهای خانگی و امتحانات
محصلان غالبا تحت تاثیر افزایش وظایف مرتبط با دروس دانشگاهی قرار میگیرند. این مساله میتواند محصلان را گیج بسازد و استرس و اضطراب تحصیلی زیادی ایجاد کند. در بسیاری از دورههای دانشگاهی، امتحانات درصد زیادی از نمره محصل را تشکیل میدهد که میتواند هفتههای پایانی سمستر را حتی بیشتر از حد طبیعی استرسزا کند.
آشفتگی فامیلی یا از دست دادن یکی از اعضای فامیل
یک مطالعه رادیوی ملی امریکا نشان داده که مرگ یکی از عزیزان دومین علت استرس در میان بزرگسالان ایالات متحده است. مرگ یکی از اعضای فامیل میتواند برای محصلان بسیار آسیبزا باشد، خصوصا اگر آنها دور از خانه زندگی میکنند و توانایی رخصتی گرفتن از صنفهای خود را ندارند.
برنامهریزی بهخاطر وظیفه
بررسی انجامشده توسط مجله Citibank و Seventeen نشان داد که از هر پنج محصل چهار نفر هنگام تحصیل در دانشگاه کار میکنند و به طور متوسط محصلان هر هفته نوزده ساعت را در محل کار خود میگذرانند. بسیاری از محصلان سعی میکنند وظیفهیی پیدا کنند که با تحصیلات دانشگاهی تماموقت آنها سازگار باشد و نگران برنامهریزی برای وقت خود نباشند.
تعهدات اجتماعی
علاوه بر تلاش برای دانشجوی خوب بودن، محصلان همچنین فشار زیادی را برای یافتن دوستان جدید، جستجوی تجربیات نو و تفریحات جدید تحمل میکنند. تلاش برای همسان بودن با دیگر همصنفیها و انتظارات اجتماعی میتواند برای محصلان جدید استرسزا باشد.
روابط عاشقانه
روابط عاشقانه زمان و انرژی زیادی نیاز دارد. وقتی شما و فرد موردعلاقه شما، هردو استرسهای زندگی در دانشگاه را تجربه کنید، این فشار میتواند حتی بیشتر شود.
مدیریت استرس
تشخیص اینکه کدام یک از این عوامل برای شما استرسزا هستند فقط نیمی از راه است. خوشبختانه روشهای مختلفی وجود دارد که با کمک آنها میتوانید از استرس جلوگیری کنید، میزان استرسی را که از موقعیتهای خاص احساس میکنید کاهش دهید و توانایی کنار آمدن و از بین بردن استرس را به طور عموم افزایش دهید.
به اندازه کافی بخوابید
خواب کافی و باکیفیت میتواند فواید مختلفی برای صحت داشته باشد، از جمله کاهش استرس و بهبود روحیه. محصلانی که خوب میخوابند کمتر بیمار میشوند، حافظه بهتری دارند و از ذهن شفافتری برخوردارند.
خوراک خوب داشته باشید
سعی کنید وعدههای غذایی مقوی بخورید و از عجله در نان خوردن خودداری کنید تا از سوءهاضمه جلوگیری شود. همچنین میتوانید غذاهایی مصرف کنید که با استرس مقابله میکنند.
ورزش کنید
ورزش منظم نه تنها صحت شما را حفظ میکند، بل فعالیت ورزشی باعث آزاد شدن اندورفینها و بهبود توانایی کلی ذهنی شما میشود. ورزش همچنین میتواند به خواب رفتن شما کمک کند، که خود میتواند به کاهش استرس کمک کند.
به مواد محرک وابسته نباشید
نوشیدن قهوه و نوشیدنیهای انرژیزا برای تامین انرژی مطالعه در آخر شب، بعدا منجر به ضعف میشود. این محرکها باعث افزایش سطح کورتیزول در بدن میشوند و اثرات استرس بر بدن را افزایش میدهند.
انتظارات واقعبینانه از خود داشته باشید
یک برنامه پرتنش استرسزا میتواند عوامل دیگر را سبب شود. توقع بیش از حد میتواند به راحتی منجر به استرس زیادی شود. سعی کنید حجم کاری خود را کنترول نموده و انتظارات واقعبینانه برای خود تنظیم کرده تا از پرکاری یا توقع بیش از حد از خود جلوگیری کنید.
اهمالکاری نکنید
بسیاری از محصلان دانشگاه انگار که قسم خوردهاند تا در آخرین لحظات برای نوشتن مونوگراف یا مطالعه برای امتحان اقدام کنند! این کار اغلب منجر به استرس میشود. پرهیز از اهمالکاری و مدیریت عاقلانه زمان میتواند به شما کمک کند که دیگر مجبور نباشید تمام شب بیدار بمانید.
یک راه برای کاهش استرس پیدا کنید
به راستی، نمیتوان به طور کامل از استرس جلوگیری کرد. با این حال، یافتن راهی برای کاهش استرس میتواند تا حد زیادی فشار را از سر شما کم کند. راههای معمول کاهش استرس شامل ورزش، غذای سبک، گذراندن وقت با دوستان و عزیزان و ماساژ است.
کمک گرفتن برای رفع استرس
استرس میتواند به سطوح خطرناکی برسد و صحت جسمی، عاطفی و روانی شما را تهدید کند. لازم نیست بهتنهایی با استرس روبرو شوید. در اینجا برخی از علایم اضطراری آورده شده است که باید مراقب آنها باشید. اینها همه نشاندهنده سطح شدید استرس است که نیاز به نوعی تداوی دارد.
علایم اضطراری
اگر به شکل منظم این علایم را تجربه میکنید، باید به دنبال تداوی و کمک گرفتن باشید:
- افکار خودکشی
- سوءمصرف مواد مخدر یا الکول
- کنارهگیری و انزوای اجتماعی غیرعادی
- بروز حالات خشونتآمیز جسمی
- گریه یا حالات احساسی غیرقابل کنترل
- وحشتزدگی
- درد در قفسه سینه
کمک گرفتن از مسوولان دانشگاه برای مدیریت استرس
اگر استرس طولانیمدت مربوط به کارهای خانگی یا مسایل شخصی را تجربه میکنید، مسوولان دانشگاه میتوانند به شما کمک کنند. دانشگاه شما به احتمال زیاد دارای یک مرکز مشاوره است که مسایل صحت روان را برسی میکند و به محصلان کمک میکند. مشورت گرفتن از این مراکز میتواند به شما کمک کند تا وضعیت صحت روان خود را بهتر درک کنید.
اگر به کمک فوری نیاز دارید، با بخش امور محصلان تماس بگیرید. آنها میتوانند شما را به مسوول مربوطه هدایت کنند، که ممکن است شامل کلینیکهای صحت روان، مشاوره آنلاین و یا مشاوره فردی باشد. استفاده از این خدمات میتواند وضعیت روحی شما را بهبود بخشد و به شما امکان پیشرفت تحصیلی و اجتماعی را بدهد. با این حال، اگر این مراکز نمیتوانند نیازهای شما را برآورده کنند، باید به دنبال مراکزی خارج از دانشگاه باشید.
مراکز خارج از دانشگاه برای مدیریت استرس
هنگامی که یک دانشگاه نمیتواند منابع مناسب مدیریت استرس را فراهم کند، محصلان را به مراکز دیگری هدایت میدهد. به عنوان مثال، مراکز صحت روانی که در آن متخصصان آموزشدیده با افرادی که استرس شدید، افسردگی یا افکار خودکشی دارند صحبت میکنند. آنها میتوانند به افراد در شرایط بحرانی کمک کنند. هنگامی که متخصصان منبع اصلی استرس را شناسایی کنند، میتوانند افراد را از طریق یک راهحل طولانیمدت مانند مشاوره با داکتر صحت روان یا گروههای پیشگیری از سومصرف مواد تداوی کنند.
با استفاده از هر دو منابع دانشگاه و خارج از دانشگاه، محصلان میتوانند مکانیزمهای مقابلهیی را برای مدیریت و کاهش استرس یاد بگیرند و موفقیتهای تحصیلی و اجتماعی بهتری به دست آورند.
منبع: روزنامهی راه مدنیت