«زیوراتم را فروختم و این رسانه را ایجاد کردم تا صدای زنان باشم»

افزایش ناامنی‌ها و قتل‌های هدف‌مند خبرنگاران، مسیر را برای ادامه‌ی کار خبرنگاری تنگ‌‌تر ساخته است. با این همه، ام‌سال دو رسانه‌ به تازگی فعالیت‌شان را آغاز کرده اند که از سوی زنان مدیریت می‌شوند. یکی از این رسانه‌ها «رادیو نوای زن» است که در ولایت فراه با هزینه‌ی شخصی یک زن ایجاد شده است. برای بحث بیشتر در مورد کارکرد این رسانه، خبرگزاری بانوان افغانستان گفت‌وگوی را با حمیرا محمدی مدیرمسؤول و صاحب امتیاز این رادیو ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید.
پرسش: رادیو نوای زن از چه زمانی در ولایت فراه نشرت‌اش را آغاز کرده است؟
پاسخ: این رادیو به مدت یک ماه به طورآزمایشی نشرات داشت اما در روز 8 مارچ سال جاری رسما فعالیت‌ خود را آغاز کرد است و روی موج 90.2 اف ام در 7 شهرستان ولایت فراه، روزانه نشرات دارد.
پرسش: چطور به فکر ایجاد این رادیوی شدید؟
پاسخ: در ولایت فراه بیشتر مردم در مورد حقوق زنان و کودکان آگاهی ندارند و تبعیض جنسیتی فضا را برای حضور زنان در اجتماع تنگ‌‌تر کرده است. خشونت‌ها در برابر زنان هنوزهم در این ولایت وجود دارد. من با ایجاد این رادیو می‌خواهم آگاهی مردم را افزایش دهم و صدای دادخواهی زنان را به گوش حکومت برسانم.
پرسش: در این رادیو چه تعداد زنان کار می‌کنند و برنامه‌های آن پیرامون چه موضوعاتی است؟
پاسخ: 10 کارمند زن در این رادیو بخش‌های تخنیک، گردانندگی و تدوین‌صدا را پیش می‌برند و برنامه‌های این رادیو موضوعات آموزشی، اجتماعی، سیاسی و غیره را شامل می‌شود. ما بیشتر برای افزایش آگاهی زنان و کودکان برنامه‌ می‌سازیم.
پرسش: در چنین شرایطی که وضعیت امنیتی برای خبرنگاران زن در کشور مناسب نیست، چطور این رسانه را ایجاد کردید؟
پاسخ: من هفت سال در رسانه‌های صوتی و تصویری تحت هر شرایطی کارم را ادامه دادم. این را می‌دانم که فضای جامعه‌ی ما برای خبرنگاران زن مساعد نیست اما به جز مبارزه دیگر کاری نمی‌توان کرد. ما درکشوری زندگی می‌کنیم که ناامنی، دیدگاه‌های سنتی و نداشتن آگاهی از حقوق زنان در آن بی‌داد می‌کند اما برای ادامه‌ی کار خود و ایجاد فضا برای خبرنگاران زن در کشور باید مبارزه کرد.
پرسش: هزینه‌ی ایجاد این رسانه را چطور تامین کردید؟
پاسخ: من سال‌ها به عنوان خبرنگار در کشورم کار کردم و به دلیل عشق بیش از حد به مسلکم و جهت کاهش خشونت‌ها در برابر زنان نخواستم کارم را متوقف کنم برای همین زیوراتم را فروختم و با هزینه‌ی شخصی خودم این رسانه را ایجاد کردم تا به گونه‌ی مستقل صدای زنان ولایت فراه باشم و در راستای پیشرفت آنان کار ‌کنم.
پرسش: خواست شما از حکومت چیست؟
پاسخ: خواست ما از حکومت ایجاد فضای مناسب برای ادامه‌ی کار زنان در کشور است. ما نمی‌خواهیم دست‌آوردهای دو دهه‌ی اخیر خود را از دست دهیم.

ترتیب: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا