زنان هرات، خواستار محو آزار جنسی و تبعیض اند

جمعی از زنان در هرات طی یک راه‌پیمایی به مناسبت هشت مارچ “روز جهانی زن” خواهان محو آزار‌های جنسی زنان در خیابان‌ها، محو تبعیض جنسیتی در جامعه و ختم نادیده گرفته شدن حقوق شان پس از مذاکرات صلح شدند. آنان با شعار «سرکوب، مقاومت، مبارزه» تا درب مقام ولایت راه‌پیمایی کردند.

آنان هدف ازین راه‌پیمایی را کاهش خشونت‌ها بر زنان و محو آزارهای جنسی و تبعیض جنسیتی زنان  در جامعه عنوان می‌کنند.

مرجان علی‌پور، مدافع حقوق زنان در هرات و یکی از اشتراک‌کنندگان این راه‌پیمایی می‌‌گوید، در جامعه‌ی افغانستان هنوز هم حق زنان ‌تلف می‌شود و انواع خشونت‌ها بر زنان وجود دارد که باید این موارد ریشه‌کن شود.

به گفته‌ی او در کنار خشونت، قتل، آزار و اذیت زنان، دغدغه‌ی دیگر زنان در کشور از دست دادن دست‌آوردهای حدود دو دهه‌ی اخیر آنان در نتیجه‌ی گفت‌وگو‌های صلح است.

وی می‌افزاید: « با حقوق و دست‌آوردهای زنان نباید معامله شود.»

خانم علی‌پور هم‌چنان می‌گوید که زنان هرگز خاموش نمی‌شوند و برای گرفتن حقوق شان مبارزه خواهند کرد.

درهمین‌حال برخی از زنان در این راه‌پیمایی می‌گویند امضا توافق‌نامه‌ی صلح برای بهبود وضعیت زنان در کشور هیچ نتیجه‌ی را در پی ندارد.

جمیله عظیمی، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان این راه‌پیمایی می‌گوید، حقوق و جایگاه زنان کشور باید خط قرمز مذاکرات صلح باشد.

وی می‌افزاید: «با راه‌اندازی این همایش‌ها ما می‌خواهیم محور توجه حکومت قرار گیریم تا حقوق ما نادیده گرفته نشود.»

به گفته‌ی او یک‌سال از امضای توافق نامه‌ی صلح میان آمریکا و طالبان می‌گذرد اما زنان هنوز در حاشیه اند و حقوق و جایگاه شان به فراموشی سپرده شده است.

از سویی هم برخی از زنان هدف از اشتراک در این راه‌پیمایی را برابری حقوق زنان و مردان در جامعه و ریشه‌کن کردن خشونت بر زنان می‌دانند.

رقیه محسنی، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان می‌گوید، زنان هرگز به عقب برنمی‌گردند و برای گرفتن حق شان به مبارزه ادامه خواهند داد.

وی می‌افزاید: «امروز جمع شدیم تا صدای درد و رنج زنان آسیب دیده‌ی کشور را انعکاس دهیم.»

در همین‌حال، سید وحید زاهده قتالی، والی هرات، نگرانی زنان را در این راه‌پیمایی قابل درک عنوان کرده، می‌گوید، خواست‌های زنان را به عنوان مکلفیت‌اش در یک بخشی از برنامه‌های کاری خود قرار خواهد داد.

وی می‌افزاید: «برای از بین بردن آزار و اذیت‌های خیابانی زنان باید فرهنگ‌سازی شود.»

به گفته‌ی آقای قتالی، اگر نیروهای امنیتی با جدیدت در مقابل پرونده‌های آزار واذیت خیابانی زنان برخورد کنند این فضا دوباره ایجاد نمی‌شود.

این در حالیست که زنان در کشور بارها راه‌پیمایی‌هایی را برای گرفتن حقوق شان راه‌اندازی کردند. دیده شود که این برنامه‌ها چه نتیجه‌یی خواهد داشت.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا