500 زن در یک سال پسین تجارت‌های کوچک آغاز کردند

بر اساس اطلاعاتی که اتاق تجارت و صنعت زنان هرات به دست می‌دهد،  ام‌سال حضور زنان در بخش تجارت و صنعت کشور  10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. هم اکنون، بیش از 5 هزار زن در شهر و شهرستان‌های هرات مصروف فعالیت‌های اقتصادی اند.

رومینا عثمانی، رئیس اتاق تجارت و صنعت زنان در هرات می‌گوید: « ام‌سال ۵۰۰ بازرگان زن تجارت‌های کوچک ایجاد کردند.»

به گفته‌ی وی، از این میان، 3 صد و 50 بازرگان زن در هرات جواز شرکت تجارتی دارند.

او می‌افزاید، این آمار بازرگانانی است که از پروژه‌های فن و حرفه فارغ شدند و در خانه‌های خود مصروف فعالیت‌های تجارتی اند و در اداره‌ی صنعت و تجارت ثبت نشده است.

او اما معتقد است که دلیل افزایش آمار بازرگانان زن ام‌سال، شیوع کووید-19 است که سبب شده تعدادی زنان در خانه فعالیت‌های اقتصادی‌شان را آغاز کنند.

خانم عثمانی ضمن این‌که کم‌بود مکان‌های مناسب برای فروش تولیدات بازرگانان زن را در هرات چالش بزرگ عنوان می‌کند از ایجاد بازارها در شهر برای فروش تولیدات بازرگانان زن امیدواری می‌دهد.

وی اضافه می‌کند که کار تاسیس بازارهای تجارتی برای بازرگانان زن در دو موقعیت هرات نیز در حال جریان است و این بازارها می‌تواند مشکلات بازرگانان زن را در بخش فروش تولیدات‌شان تا حدی حل کند.

شکایت بازرگانان زن از کم‌بود بازار فروش

شماری از بازرگانان زن که تازه به کار تجارت آغاز کرده اند، کم‌بود بازار فروش و حمایت کم مردم را از تولیدات داخلی، چالش بزرگ برای پیشرفت کارشان می‌دانند.

جمیله عظیمی، مدت یک‌سال است که در بخش تولید کیف و لباس کار می‌کند و می‌گوید مکان مناسبی در شهر ایجاد نشده تا آنان روزانه تولیدات خود را بفروشند.

وی می‌افزاید: « برای فروش تولیداتم باید در شهر مکان مشخصی ایجاد شود.»

خانم عظیمی می‌گوید که تولیدات‌شان در ولایت‌های دیگر نیز به فروش می‌رسد.

در همین حال، شماری از بازرگانان زن می‌گویند که با روی آوردن به فعالیت‌های اقتصادی تغییرات چشم‌گیری در زندگی آنان آمده است.

سیاه‌مو تیموری، یکی دیگر از بازرگانان می‌گوید، با سرمایه‌ی اندکی کارش را با صنعت بافندگی آغاز کرده و از فروش صنایع‌ خود ابراز خوشنودی می‌کند.

به گفته‌ی او اگر بازار فروش ایجاد شود تولیدات بازرگانان بیشتر فروخته می‌شود.

وی می‌افزاید: «در کنار این‌که کم‌بود بازار‌های فروش برای ما مشکلاتی ایجاد کرده است، حمایت مردم نیز از تولیدات داخلی کم است.»

خانم تیموری می‌گوید، اگر مردم از کار‌شان بیشتر حمایت کنند تولیدات خود را خارج از کشور نیز صادر خواهد کرد.

از سویی هم برخی از بازرگانان زن که تنها نان‌آور خانه استند از حکومت می‌خواهند تا مکان مناسبی برای فروش تولیدات‌شان در شهر ایجاد کند.

فوزیه یکی دیگر از بازرگانانی است که به وسیله‌ی تجارت مخارج زندگی خود و خانواده‌ی خود را تامین می‌کند.

او می‌گوید، همسرش معلول است و برای فروش برخی از صنایع دستی که در خانه تولید می‌کند درنمایش‌گاه‌ها و پنج‌شنبه بازارها اشتراک می‌کند.

به گفته‌ی فوزیه، تولیدات بازرگانان زن در نمایش‌گاه‌ها فروش آن‌چنانی ندارد اما تا حدودی مشکلات شان را رفع می‌کند.

حضور زنان در تجارت و صنعت کشور سبب بهبود وضعیت اقتصادی

در همین‌حال کارشناسان مسائل اقتصادی کشور به این باورند که اگر زنان به تجارت‌ خورد و بزرگ بپردازند بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی خانواده‌ها در جامعه حل می‌شود.

بشیراحمد بشارت، کارشناس اقتصادی می‌گوید نسبت به سال‌های گذشته زنان حضور پررنگ‌تری در دنیای تجارت و صنایع کشور دارند.

وی می‌افزاید: «با این‌که بازرگانان زن با سرمایه‌ی اندکی به فعالیت‌های تجارتی می‌پردازند، حکومت از آنان در بخش ایجاد بازار‌ها حمایت نکرده است.»

به گفته‌ی آقای بشارت، اگر زمینه برای بازرگانان زن فراهم شود، رشد اقتصادی کشور نیز بیشتر خواهد شد.

این درحالیست که در یک‌سال پسین ۲۰ بازرگان زن به همکاری اتاق تجارت و صنعت زنان هرات به نمایشگاه‌های کشورهای هندوستان، ترکیه، قزاقستان، پاکستان، ایران و امارات متحده عربی شرکت کردند و توانستند بیش از 50 قرارداد تجارتی به دست آورند که این یک دست‌آورد بزرگ برای بازرگانان زن در کشور عنوان می‌شود.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا