مرحله‌ی دوم دورنهایی رقابت‌های هالت‌پرایز برگزار شد

مرحله‌ی دوم دور نهایی رقابت‌های هالت‌پرایز یا جایزه‌ی نوبل دانشجویی سال ۲۰۲۱ میلادی با اشتراک بیش از 30 تیم دانشجویان دانشگاه‌های کشور برگزار شد و از میان آنان تیم دانشگاه طبی کابل قهرمان این‌ رقابت‌ها شد.

برنامه‌ی هالت‌پرایز در راستای حل مشکلات جهانی و ایجاد تغییر مثبت به همکاری سازمان ملل متحد و بنیاد بیل کلینتون، همه‌ساله در دانشگاه‌های مختلف جهان برگزار می‌شود.

در این رقابت‌ها هر سال یک چالش جهانی اعلان می‌شود تا تمام دانشجویان طرح‌های شان را به‌خاطر حل آن به اشتراک گذاشته و به رقابت بپردازند.

مرسل پارسا، مسؤول برنامه‌ی هالت‌پرایز در دانشگاه هرات می‌گوید دور دوم رقابت‌های هالت‌پرایز به نام “امپکت سمنت” یاد می‌شود که ام‌سال شهر هرات میزبان برگزاری این رقابت‌ها بوده است.

وی می‌افزاید: «در این برنامه‌ یکی از تیم‌ها به دور سوم رقابت‌ها راه‌ پیدا خواهند کرد که مسابقه‌های آن در شهر لندن برگزار خواهد شد.»

خانم پارسا می‌گوید، در این برنامه دانشجویان روی طرح‌های اقتصادی کار می‌کنند و چالش مشخص شده‎ی هر سال را حل می‌کنند.

به گفته‌ی او چالش ام‌سال برنامه‌ی هالت‌پرایز، چالش مبارزه با سوتغذیه است و دانشجویان در تمام تیم‌ها روی این چالش ایده‌های خود را مطرح کردند.

در همین‌حال، مسوؤلان دانشگاه هرات می‌گویند، برنامه هالت پرایز در 121 کشور جهان برگزار می‌شود و اولین برنامه‌یی است که کشور ما میزبان برگزاری رقابت‌های آن است.

عبدالله فایز، رئیس دانشگاه هرات می‌گوید: «ما در آینده تصمیم داریم تا مسابقه‌های جهانی دیگری را نیز در دانشگاه برگزار کنیم.»

از سویی هم برخی از اشتراک‌کنندگان برگزاری این برنامه‌ها را برای رشد استعداد‌های شان موثر می‌دانند.

فرزانه ناصری، یکی از اشتراک‌کنندگان این رقابت‌ها می‌گوید، برگزاری این برنامه‌ها برای دانشجویان زمینه‌ را مساعد می‌سازد تا آنان توانایی‌های خود را نمایش دهند.

وی می‌افزاید: «طرحی را که ما ارائه دادیم، شیر سویا است و ما به وسیله‌ی آن می‌توانیم سو تغذی را در جهان کاهش دهیم.»

خانم ناصری می‌گوید، این طرح‌ها نه‌تنها در کشور بلکه در تمام کشور‌های جهان قابلیت تطبیق را دارد.

دراین میان برخی از اشتراک‌کنندگان این رقابت‌ها می‌گویند طرح‌های شان کمک می‌کند تا آنان تغییراتی را در شرایط کشور ایجاد کنند و گام مثبت در راستای رشد و توسعه‌ی کشور بردارند.

گیتا یگانه، یکی از اشتراک‌کنندگان می‌گوید، این رقابت‌ها، سبب افزایش سطح آگاهی جوانان می‌شود.

گفتنی است که این سومین سالی است که دانشگاه هرات عضویت رقابت‌های جایزه‌ی نوبل دانش‌جویی را کسب کرده است.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا