بدامنی و بیکاری؛ آینده‌ی تاریک روزنامه‌نگاران زن

شماری از دانشجویان دختر رشته‌ی خبرنگاری در دانشگاه هرات از آینده‌ی شغلی‌شان نگران بوده و می‌گویند که نبود بازار کار و وضعیت بد امنیتی سبب می‌شود که آنان آینده‌ی کاری شان را تاریک ببینند.

افزایش مشکلات امنیتی کشور سبب شده تا خبرنگاران زن و دانشجویان دختر رشته‌ی روزنامه‌نگاری، خبرنگاری را به عنوان شغل خطرناک بدانند و از آینده‌ی کاری‌شان در این شغل ناامید باشند.

مریم رضایی، دانشجوی رشته خبرنگاری می‌گوید که ناامنی‌های اخیر سبب شده تا آنان از آینده‌ی کاری‌شان ناامید شوند.

وی می‌افزاید: «علاقه‌ی زیادی برای کارکردن در این رشته دارم اما فضای کاری برای ما دختران خیلی مناسب نیست و هنوزهم نیاز است تا در این بخش توجه صورت گیرد.»

خانم موسوی افزود، اگر وضعیت امنیتی همین‌طور پیش برود، ممکن است نتواند در این رشته کار کند.

در همین‌حال، برخی دیگر از دانشجویان دختر، نبود بازارکار را از چالش‌های‌ عمده‌‌ فراراه آینده‌ی کاری‌شان می‌دانند.

مرجان وفا، دانشجوی رشته‌ی خبرنگاری می‌گوید که در کنار وضعیت بد امنیتی، نبود بازار کار و وجود تبعیض‌ جنسیتی در برخی از رسانه‌های محلی هرات سبب افزایش نگرانی او از آینده‌ی کاری‌اش شده است.

وی می‌افزاید: «برخی از رسانه‌ها به توانایی زنان باور ندارند و ترجیح می‌دهند که یک مرد را به عنوان خبرنگار در رسانه‌ی شان استخدام کنند و این وضعیت سبب شده تا به آینده‌ی کاری خود امیدی نداشته باشیم.»

خانم وفا هم‌چنان می‌گوید، برای بهتر شدن وضعیت کاری دانشجویان دختر رشته‌ی خبرنگاری، حکومت باید امنیت جامعه را تامین کرده و فضای کاری برای این دانشجویان فراهم سازد.

از سوی دیگر برخی از دانشجویانی که از رشته‌ی خبرنگاری فارغ شده‌‌اند می‌گویند، شیوع کووید-19 یکی از دلایلی بوده که سبب شده آنان بی‌کار بمانند.

پریسا منصوری، یکی از دانش‌آموخته‌گان رشته‌ی خبرنگاری، بیش از یک‌سال است که از این رشته فارغ شده اما تا هنوز برای دریافت کار مناسب به مشکل مواجه است.

وی می‌افزاید: «بعد از این‌که فارغ شدم در یکی از دفترها استخدام شدم اما با آغاز شیوع ویروس کرونا دفتر ما تعطیل شد».

خانم منصوری هم‌چنان می‌گوید که او هنوز بی‌کار است و از این‌که نتواند کار مناسبی به‌دست آورد، نگران است.

در این میان اما مسؤولان کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران در هرات، می‌پذیرند که وضعیت بد امنیتی، نبود بازار کار و شیوع کووید-19 روی وضعیت کاری خبرنگاران زن تاثیر منفی گذاشته است و این سبب شده تا دانشجویان دختر رشته‌ی خبرنگاری به آینده‌ی کاری‌شان امیدوار نباشند.

همایون نظری، مسؤول کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران در هرات می‌گوید، در کنار وضعیت بد مالی رسانه‌ها، در این اواخر هم‌زمان با گفت‌وگو‌های صلح مشکلات امنیتی در کشور افزایش یافته است که زمینه‌ی کاری را برای خبرنگاران زن محدود می‌سازد.

وی می‌افزاید: «در سال 2020 حدود 25 تا 30 تن از خبرنگاران زن در هرات به دلیل وضعیت بد مالی رسانه‌ها بی‌کار شدند.»

آقای نظری هم‌چنان می‌گوید، کمیته‌ی مصونیت خبرنگاران برای افزایش سطح آگاهی خبرنگاران در مورد شرایط امنیتی و ایجاد مصونیت برای آنان برنامه‌هایی را برگزار کرده است.

این درحالیست که براساس اطلاعات دانشکده‌ی ژورنالیزم دانشگاه هرات، از سال 1384 تا کنون حدود 180 دانشجوی دختر از دانشکده ژورنالیزم دانشگاه هرات فارغ شده اند.

گزارش‌گر: بهشته عزیز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا