دیدبان حقوق بشر: سال ۲۰۲۱، سال خطرناکی برای افغانهاست
پتریشا گاشمن، معاون دیدبان حقوق بشر در بخش آسیا با ابراز نگرانی از حملههای هدفمند و افزایش خشونتها گفت که سال ۲۰۲۱ برای شهروندان افغانستان، سالی پرخطر خواهد بود.
خانم گاسمن بهرسانهها گفته که قتلهای هدفمند از جانب طالبان و همهگیری ویروس کرونا، شاید مردم را با فقر شدید روبهرو کند.
او میگوید که افغانستان در سال گذشتۀ میلادی، برای افراد ملکی خطرناکترین کشور بود. احتمال دارد در سال ۲۰۲۱ هم وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند؛ زیرا گروه طالبان حملههای هدفمندشان را بر افراد ملکی و کارمندان دولتی افزایش دادهاند.
وی میافزاید که ادامه روند بیجا شدگان، قتلهای هدفمند از جانب طالبان و همهگیری ویروس کرونا، وضعیت بشری در کشور را از قبل پیچیدهتر کرده است.
این در حالیست که وزارت دفاع امریکا هفته گذشته اعلام کرد که شمار نیروهای این در افغانستان به دوهزار و ۵۰۰تن رسیده است. مقامهای پنتاگون تاکید کرده بود که امریکا در کنار سایر شرکای خود در ناتو کار میکند و به اجرای ماموریت ضد تروریزم، آموزش، مشورتدهی و حمایت از نیروهای امنیتی افغان جهت تامین صلح متعهد است.
همچنین یسن استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در صحبت محمداشرف غنی، رییسجمهوری کشور گفته که موقف این سازمان در افغانستان تغییری نکرده و حضور نیروهای ناتو براساس شرایط است.
دبیرکل ناتو تاکید داشت: «موقف این سازمان تغییری نکرده و حضور ما بر اساس شرایط است. ما به همکاری با نیروهای امنیتی افغان ادامه میدهیم، تا این کشور هیچگاهی به پناهگاه امن تروریزم جهانی مبدل نشود.»
ماموریت حمایت قاطع ناتو در حال حاضر، حدود ۱۰هزار نظامی در کشور دارد که مسوولیت آنها آموزش، مشاوره و همکاری با نیروهای افغان میباشند.
با شروع گفتگوهای صلح، خشونت و ترورهای هدفمند هر روز در حال افزایش است، اما محمدمعصوم استانکزی، رییس هیات مذاکرهکنندۀ دولت در دومین نشست آنلاین زیر عنوان «تقویت اجماع در حمایت از روند صلح افغانستان» گفته بود که بحث روی تقسیمبندی آجندای صلح ادامه دارد و تا پایان هفته جاری بحثهای جدی با هیات طالبان در مورد موضوعات مورد توافق آغاز میشود.
منبع: روزنامه راه مدنیت