تیفا: تصمیم برگزاری چهار انتخابات در سال آینده «تکان‌دهنده و نگران‌کننده» است

صغرا سعادت، سخنگوی بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا تیفا در واکنش به تصمیم کمیسیون مستقل انتخابات و حکومت برای برگزاری انتخابات شوراهای ولایتی، شورای ولسوالی‌ها، شهرداری‌های شهرهای بزرگ و انتخابات پارلمانی غزنی در سال ۱۴۰۰خورشیدی گفت که این تصمیم «تکان‌دهنده و نگران‌کننده» است.
خانم سعادت امروز دوشنبه (۲۹جدی) در یک پیام تصویری گفت که که شرایط برای برگزاری چهار انتخابات در سال آینده مساعد نیست؛ زیرا کشور در وضعیت دشوار امنیتی قرار دارد و حتی شهروندان در پایتخت و مراکز شهرها از امنیت نسبی برخودار نیستند.
وی با اشاره در مورد بودجه انتخابات تاکید داشت که تاکنون مشخص نیست که بودجه لازمۀ برگزاری انتخابات از کدام منابع تامین خواهد شد.
سخنگوی تیفا تصریح کرد که با درنظرداشت آخرین انتخابات کشور که «پر از تقلب» و «ناکام» بود، هیچ‌گونه اصلاحات «ژرف و کلیدی» در نهاد‌ها و نظام انتخاباتی اعمال نشده، برگزاری انتخابات پیش‌رو نگران کننده است. همچنان او علاوه کرد که فضا برای مبارزات انتخاباتی توسط ساختارهای سیاسی مساعد نیست و مشارکت واقعی مردم ناممکن است.
خانم سعادت با اشاره با مشکلات زنان در شرکت به انتخابات گفت که زنان که همواره حضورشان در انتخابات با چالش همراه بوده است، شرایط مشارکت واقعی در چهار انتخابات آینده را نیز ندارد.
طبق معلومات سخنگوی تیفا، تصمیم کمیسیون مستقل انتخابات و حکومت برای برگزاری چهار انتخابات پیش‌رو «برای دموکراسی و دست‌آوردهای ۲۰ساله کشور» نگران‌کننده است.
به گفتۀ وی، زمینه یک گزار برای رسیدن به صلح فراهم شده، اما حکومت نباید بدون در نظرداشت استراتژی‌های موفق و سنجش دقیق برای رسیدن به یک صلح سرتاسری و حفظ دست‌آوردهای ۲۰ساله گذشته، گرفتار دقدقه‌های شخصی و سلیقه‌یی گردد.
همچنین او در ادامه اظهار داشت که این مسایل باعث می‌شود دست‌آوردهای چند ساله و از سویی دیگر فرصتی که برای صلح در کشور به‌وجود آمده را در معرض خطر قرار دهد. تیفا پیشنهاد کرده است که پیش از برگزاری انتخابات، اصلاحات انتخاباتی با توجه به درس‌های آموخته شده از انتخابات گذشته در ساختار و چهارچوب حقوقی نهادهای انتخاباتی به میان آید.
وی می‌افزاید که ناامنی و ترور شخصیت‌های مطرح در جامعه با گذشت هر روز در حال افزایش است، انتخابات فرصت بزرگ برای فعالیت‌های سیاسی و مشارکت مردم است و امنیت از اولویت‌های اساسی برای برگزاری انتخابات شفاف و سرتاسری به شمار می‌رود.
سخنگوی بنیاد انتخابات شفاف افغانستان افزود که حکومت باید یک برنامه امنیتی واقع‌بینانه را برای انتخابات آینده طرح کند و در مرحله اول، امنیت شهروندان را در شرایط کنونی تضمین و سپس برای انتخابات برنامه امنیتی پیش‌کش کند.
این در حالی‌ست که کمیسیون مستقل انتخابات برای برگزاری چهار انتخابات در ماه میزان سال ۱۴۰۰ اعلام آمادگی کرده است و رییس‌جمهور غنی نیز وعده داده که «تسهیلات» لازم را برای این چهار انتخابات فراهم می‌کند.

منبع: روزنامه راه مدنیت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا