سه میلیون کودک بازمانده از واکسین پولیو دوباره واکسین میشوند
نورالله ترهکی، معاون سخنگوی وزارت صحت عامه کشور میگوید که یک گروه تخنیکی روی یک برنامه کار میکند که در نتیجه آن سه میلیون کودک بازمانده از واکسین پولیو، دوباره واکسین دریافت کنند.
آقای ترهکی امروز سهشنبه (۲۳جدی)، گفت که وزارت صحت همراه با متخصصان بینالمللی و همکاران تخنیکیاش، یک کمپین فرعی تطبیق واکسین پولیو را راهاندازی میکنند.
وی با اشاره در مورد نقش عالمان دینی افزود که این وزارت، تلاش خواهد کرد تا در تطبیق واکسین پولیو، حمایت عالمان دینی کشور را هم جلب کنند.
این مقام دولتی میافزاید که سه میلیون کودک که از واکسین پولیو بازماندهاند باید واکسین شوند. گروههای کاری تقویت گردیده و پرسونل و مقدار واکسین پولیو نیز افزایش یافته است.
همچنین او از راهاندازی کمپاینهای سیار با همکاری وزارت حج و اوقاف، خطیبان مساجد و بزرگان در قریهها خبر داد.
طبق معلومات وزارت صحت عامه کشور در سال ۲۰۲۰ میلادی حداقل ۵۶واقعه مثبت پولیو یا فلج کودکان ثبت شد. این آمار پس از سال ۲۰۰۱ میلادی، بالاترین میزان مبتلایان را نشان میدهد. کودکانی که به این بیماری مبتلا شدهاند، از سه ماه تا سه سال عمر دارند.
همچنین در سال ۲۰۱۹، ۲۹واقعه مثبت پولیو در کشور ثبت شده بود.
مسوولان در وزارت صحت میگویند که ادامه جنگها، ممانعت گروه طالبان از واکسین خانه به خانه و سایر چالشهای اجتماعی، از عوامل اصلی افزایش فلج کودکان در کشور به شمار میروند.
همچنین بر اساس گزارشهای این وزارت، برنامه محو پولیو در وزارت صحت بنابر شیوع ویروس کرونا مجبور شدند تا از فبروری سال ۲۰۲۰ تا اگست همین سال، برنامههای تطبیق واکسین را به تعویق اندازند.
در عین حال، گروه طالبان در مناطق کنترول شان اجازه دادهاند که واکسین پولیو در مسجدها و کلینیکها تطبیق شود، اما با آنهم مشکلات متععدی سد راه واکسیناسیون وجود دارند و شمار خیلی کمی از کودکان برای واکسین مراجعه میکنند.
از سویی هم، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان به رسانهها گفته که آنها در کندهار، ارزگان، زابل و هلمند تنها در مسجدها و خانههای ملکی اجازه تطبیق واکسین پولیو را میدهند. او تاکید داشت: «در مناطق جنگی از پروسه واکسین به صورت پیهم برای جمعآوری معلومات استخباراتی کار گرفته شده، بنا مجبور هستیم، راههای بدیل برای آن در یابیم. در سایر ولایتها، واکسین به صورت عادی تطبیق میشود، با آن مشکلی نداریم.»