دور نهایی رقابت‌های «جایزه‌ی نوبل دانشجویی» برگزار شد

دور نهایی رقابت‌های هالت‌پرایز یا جایزه‌ی نوبل دانشجویی سال 2021 میلادی با اشتراک سه تیم از دانشجویان هرات برگزار شد. این برنامه در راستای حل مشکلات جهانی و ایجاد تغییر مثبت به همکاری سازمان ملل متحد و بنیاد بیل کلینتون، همه‌ساله در دانشگاه‌های مختلف جهان برگزار می‌شود.

در این رقابت‌ها هر سال یک چالش جهانی اعلان می‌شود تا تمام دانشجویان طرح‌های شان را به‌خاطر حل آن به اشتراک گذاشته و به رقابت بپردازند.

مرسل پارسا، مسؤول برنامه‌ی هالت‌پرایز در دانشگاه هرات می‌گوید که امسال ۱۹۸ تیم برای رقابت در این برنامه اشتراک کردند که از میان آنان، نظر به طرح‌های ارائه‌شده راجع‌به چالش امسال (غذای خوب) در مراحل مختلف با انتخاب داوران برنامه، سه تیم به مرحله‌ی نهایی راه یافتند.

وی می‌افزاید: «امروز اين سه تيم ايده‌ها و طرح‌های شان را به نمايش گذاشته و رتبه‌ی تيم‌ها مشخص خواهد شد.»

این برنامه‌ی جهانی، دارای چهار مرحله است که در نخست دانشجویان باید تیم‌های بین سه تا چهار نفری خود را تشکیل داده و نظر به چالش اعلان شده، به رقابت پرداخته و طرح‌های خود را ارائه کنند.

این در حالی است که اخیرا اشتراک دختران دانشجو در این رقابت‌ها بیشتر شده است.

عبدالله فائز، رئیس دانشگاه هرات می‌گوید که هالت‌پرایز یک برنامه‌ی دانشجومحور بوده، از دانشجویان و برای دانشجویان است.

«ما خوشحال استیم که دانشگاه هرات به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر در افغانستان توانسته است جایگاه خاصی در سطح دانشگاه‌های جهان بدست آورد.»

وی همچنان می‌افزاید هرچند چالش‌ها وجود دارد، اما نتوانسته انگیزه‌ی دانشجویان را از آنان بگیرد.

ساجده فیروزی که تیم آن به مرحله‌ی نهایی راه یافته است می‌گوید: «نظر به چالش امسال و مشکلی که در کشورهای فقیر در این زمینه وجود دارد ما غذایی ساختیم که به آن پروتین سبز هم گفته می‌توانیم، ترکیبی از گیاهان است تا بتواند جای‌گزین قطعی گوشت شود.»

تعدادی از اشتراک‌کنند‌گان در این رقابت به این باور اند که هالت‌پرایز می‌تواند برای نمایش توانایی‌ها و رشد استعدادها در میان جوانان از جمله جوانان افغانستانی که همواره با دشواری‌های زیادی رو به رو بوده اند نقش موثر داشته باشد.

محمد‌ شریف رستمی یکی دیگر از اشتراک‌کنندگانی که به دور نهایی این رقابت‌ها راه یافته است می‌گوید: «هالت‌پرایز سبب می‌شود تا نسل جوان چالش‌ها و مشکلات را دریافته و برای حل آن راه‌کارهای خوبی پیدا کنند.»

گفتنی است که این، سومین سالی است که دانشگاه هرات عضویت این رقابت‌ها را کسب کرده و این برنامه از سوی دانشجویان نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

گزارش‌گر: شهیره الهامی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا